Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '16

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Çoçuğunuz Hasta mı ? Yoksa sizi mi kandırıyor ?

Çoçuğunuz Hasta mı ? Yoksa sizi mi kandırıyor ?
 

 
 
Ateşinin çıkması için tebeşir tozu içmeyi çoğu anne babalar kendi gençliklerinde denemiş ya da denemeyi düşünmüştür. Her nekadar artık toz tebeşirler kalmasa da okula gitmek istemeyen çocuklar hala var. Baş ağrısından karın ağrısına ateşe çocuklarada ailelerin varlığını anlayamayacağı birçok şikayet mevcut.
Çocuğunuz bu şikayetlereden yakınarak okuldan kaçmaya çalıştığında bu durumun gerçek bir hastalık mı, Yoksa okula gitmemek için yazılmış bir senaryo mu olduğunu ayırmak için yardımcı olacak birkaç öneriden bahsedelim. 
 
 
Çocuğunuzun davranışlarını iyi gözlemleyin !
 
Çocuğunuzun hasta olduğu Zamanlardan iştahının nasıl azaldığını hatırlarsınız. Örneğin karnının ağrıdığını söyleyen bir çocuğun iştahla kahvaltı yapması bu durumun bir senaryo olabileceği yönünde size ipucu verecektir. Yine başının ağrıdığını ya da halsiz olduğunu söyleyen bir çocuğun bilgisayar oynaması bunun bir senaryo olduğunu gösterebilir.
 
 
İpuçlarını birleştirin !
 
Aslında evde çocuğunuzun hasta olup olmadığını anlayabileceğini iki basit silah var: Termometre ve ışık kaynağı. Bunları kullanarak çocuğunuzun gerçekten ateşi olup olmadığı veya boğaz enfeksiyonu olup olmadığını anlayabilirsiniz.
 
 
 
Ateş ölçmek için elinizi kullanmayın !
 
Eski bir yöntem ve çoğu Zaman bir fikir veriyor olsada elinizin sıcaklığı çocuğunuzdan daha düşük olabileceği için Ateş konusunda sizi yanıltacaktır.
 
 
Vücudun gerçek sıcaklığı önemli !
 
Yine okuldan kaçmaya çalışan çocukların sık başvurduğu yöntemlerden biride alnına sıcak su torbası koymak eliyle ısıtmak. Bu durumda alından ölçülen vücut ısısı yüksek olabilir bu durumda koltuk altı ağız kulak gibi ölçümler daha doğru olacaktır. 
 
 
Çocuğunuzun Doktoru olun.
 
Basit bir ışık kaynağı ile çocuğunuza 'Aaa' dedirttiğinizde dilin arkasında bademcikleri göreceksiniz üzerlerinde beyaz döküntüler olması yada kızarık olmaları çocuğunuzun sizi kandırmadığının işareti olabilir.
 
 
Annelik babalık içgüdülerinizi kullanın.
 
Ateş ve boğaz gibi bazı durumları saptayabilirken karın ağrısı ve baş ağrısı gibi durumlarda içgüdüleriniz ve birkaç basit gözlem size yardımcı olacaktır. 
 
 
Karın ağrısını gözlemleyin.
 
Karın ağrıları genelde giderek artar ve genelde gezici bir ağrı olmaz. Çocuğunuz karın ağrısının yerini bir sağ bir sol bir alt bir üst olarak gösteriyor ise sizi kandırmaya çalışıyor olabilir. Yine çocuğunuzun oyun oynarken televizyon izlerken karın ağrısının olmaması da gerçek bir ağrı olmadığı yönünde bir ipucudur. Ama unutmak gerekir ki giderek artan ve üstten başlayıp aşağı sağ alta inen kuvvetli bir ağrı apendisit bulgusu olabilir.
 
 
Başağrısına eşlik eden şikayetlere dikkat etmek gerekir.
 
Baş ağrısının gerçek olup olmadığını söylemek zordur. Burda önemli olan beraberinde görmede problem ve göz ağrısının eşlik etmesidir. Bu durum migrenin göstergesi olabilir. Yine baş ağrısıyla beraber ense hareketlerinin kısıtlı olması ciddi bir enfeksiyon bulgusu olabilir.
 
 
 
Sonuç olarak kimi zaman çocuğunuzun sizi kandırdığını anlarken kimi zaman da çocuğunuz sizi kandıracaktır. Arada kaldığınız ve sizi endişelendiren konularda doktora gitmek en doğrusu olacaktır. Belkide bu durumdan daha önemli olan nokta çocuğunuzun okula gitmek istememesinin nedenlerini öğrenmeniz ve yapılabilecek şeyleri çocuğunuzun öğretmeni veya profesyonel bir psikolog ile planlamanız.
 
 
 
 
Toplam blog
: 13
: 854
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Minik mucizeler ve onların bilgili ve ilgili anneleri için yazılar yazan elimden geldiğince daha ..