Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çocuğunuz Migren Olabilir mi?

Çocuğunuz Migren Olabilir mi?
 

Çocuklarda Baş Ağrısı


Çocuklarda Baş Ağrısı

Çocuklarda baş ağrısı düşünüldüğünden fazladır. Okul çağı çocuklarda %10 oranında görülür. Çocuklarda migren erişkinlerdeki gibi seyretmez. Farklılıkları vardır. Çocuğunuz “başım ağrıyor” diyorsa ciddiye alınız. Çocuklar baş ağrısını mazeret olarak kullanmazlar. Unutmayınız!..
Çocuklarda migren anlamak için onlara özgü bazı özellikler… Migrenli anneyseniz, hassas bir çocuğunuz varsa özellikle okuyunuz.

Çocuklarda migren ip uçları:

  1. Hassas, hipersensitif çocuk: Bu yapı toplumun neredeyse %20’sinde mevcuttur. Bu yapı migrenin olmazsa olmaz koşuludur. Hassas hipersensitif çocuk genellikle benzer yapılı anneler ikilisi sık karşımıza çıkar. Migrenli çocuklarda hassas, duygusal, biraz içine kapanık, çok gürültülü, kalabalık ortamlarda sıkılma, koku benzeri uyaranlardan hoşlanmama dikkat çeker. Genellikle zeki, okulda başarılı olurlar.
  2. Baş ağrısı: Genellikle çok şiddetli olmaz. Çoğunlulla da alında ya da tüm baştadır. Tek taraflı nadir olur.
  3. Karın ağrısı: Çocuklarda migren atakları sadece karın ağrısı olarak kendini gösterebilir. Karın ağrısı ataklar halinde gelir. 3 gün kadar sürebilir. Bulantı ve kusma eşlik edebilir.
  4. Kusma atakları: Birkaç gün ard arda gelen kusma atakları çocuklarda migren olabilir. Periyodik kusma atakları ya da cyclic vomiting syndrome olarak adlandırılabilir. Kusma ataklarına baş ağrısı eşlik edebilir. Bu çocuklarda atak döneminde ışık ve sese hassasiyet çok fazladır. Solukluk, ateş olabilir. Kusmalardan dolayı dehidratasyon riski vardır. Çocuklar yarı koma gibi bir hale gelirler. Çocukluk çağımda benzer ataklarımı annem “Bembeyaz olurdun, ölüyorsun diye korkardım” diye anlatır. Hala hatırladığımda içimde büyük sıkıntı olur. Şimdi benzer çocukları göbek bozucu alanına nöral terapi yaparak kolayca tedavi yapabiliyorum.
  5. Gazlı kolikli bebeklik: İleri hayatlarında migren olanların bebekliklerinde gazlı–kolikli uykusuz ağlamalı geceler vardır.
  6. Araba tutması: Migrenlilere dikkatle sorarsanız, çoğunluğunun çocukluğunda araba tutması öyküsü vardır. Halen arabada bir şey okuyamayan, kendileri kullanmadığında rahatsız olanlar da vardır.

http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi

http://www.emelgokmen.com/migren-tedavisi/cocuklarda-bas-agrisi-migren-tedavisi

http://www.emelgokmen.com/noral-terapi

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..