Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '12

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuğunuz okul seçerken nelere dikkat etmelidir?

Çocuğunuz okul seçerken nelere dikkat etmelidir?
 

   Okul seçimi en önemli kararlarımızdan biridir.Okul seçerken kendi beklentilerimiz ve çocuğumuzun ihityaçlarını hesaba katarak karar vermeliyiz.Bunun içinde çocuğumuzu iyi tanımalıyız ve kendi beklentilerimizi oluşturduktan sonra okul seçimine geçmeliyiz.

   Okulun özel okul mu ,devlet okulu mu kararını önceden vermeliyiz.Özel okul istiyorsak nedenlerini oluşturmalıyız.Çünkü,her özel okulun eğitim sisteminde yönlendikleri alan ve başarı şekilleri farklıdır.Çocuğunuzun fen lisesine mi,müzik ve sosyal alana mı yönelmesi kararını vermelisiniz.

    Okulların eğitim sistemlerini ayrı ayrı inceleyerek seçeceğiniz okulun  eğitim sistemindeki farklılıkları ve size avantajlı gelen bölümlerini not ederek her okulun başarılı olduğu alanı çıkarın.Size cazip gelenleri yıldızla işaretleyerek not verin.

   Okulların konumlarını,genişliğini,yönetimini sosyal faaliyet alanlarını inceleyin.Materyallerine,sınıflarına ,sınıfların kaç kişilik olacağı bilgisini alın.Spor ve sanat etkinliklerini araştırın.Öğretmenlerin ne kadar süre okulda kaldıklarını ,ne kadar sıklıkla öğretmen değiştirdiklerini araştırın.Çok sık öğretmen değiştiren okulu tercih etmekten kaçının.Öğretmenlerin deneyimlerini,eğitim seviyelerindeki artış durumlarını araştırın(master,doktora gibi).

    Okulun kaç tane psikoloju olduğunu ve ne sıklıkla öğrenci incelediklerini öğrenin.Okul gezilerine ne sıklıkla çıktıklarını öğrenin.Okul gezilerine çıkarken refakat durumu,öğretmen sayısı gibi durumları öğrenin.

    Okulda bulunan öğrenci sayısı ile öğretmen sayısı oranını inceleyin.Tuvalet ve okul temizliği ile ilgilenin.Okuldaki diğer velilerin profilini inceleyin.Okulun güvenliğinasıl öğrenin.Okulun kantinine göz gezdirin ,

    Okulun sınavlarda başarı durumu nasıl öğrenin.Okuldan mezun olan öğrencilerin hangi durumda olduklarını inceleyin. 

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..