Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuğunuz okula başlarken

Çocuğunuz okula başlarken
 

Okul öncesi çocuğunu rahatsız eden alışkın olduğu şeylerden uzak kalması, en zoru da annesinden uzak kalmasıdır. Rahat bir geçiş dönemi yaşamak için , okul başlamadan onunla beraber okulu bir kaç kez ziyaret edin. Okula tur yapıp, okuldaki aktivitelere katılın. “ Okula her ziyaretinizde ve ayrılırken gülümseyin ki orada mutlu olucağı mesajını alsın.”Siz hoşçakalın dedikten sonra öğretmenin onu, en sevdiği aktiviteye dahil etmesi işe yarayabilir. Beslenme çantasına bir not ya da okuma bilmeyenler için bir kalp ya da cebine bir deniz kabuğu koyun. Böylece ona her dokunduğunda, sizin onu düşündüğünüzü bilmesini söyleyin.

Eğer çocuğunuzun banyolarla ilgili bir korkusu varsa, nedenini ortaya çıkarın. Tuvalet ihtiyacını gidermek için yeterli zamanı olmayacağını mı düşünüyor, sifondan mı ürküyor. Korkuları hakkında konuşun, tartışın.

Binayı tanımasını sağlayın. Sınıfı nerede, tuvaletler , yemekhane nerede beraber öğrenin, böylece kendini kaybolmuş hissetmesini önleyebilirsiniz.

Bazı çocuklar kendilerine ait bir oyuncağı ya da battaniyeyi okula getirdiklerinde kendilerini rahat hissedebilirler. Onu bu eşyayı okula gittiğinde dolabına koyması ve gelirken alması konusunda yüreklendirin. Yakın zamanda bu eşyayı evde bırakmaya karar verecektir. Aynı durum parmak emmede de geçerli. Bu okula başlarken onu rahatlatsa da bırakması gereken bir alışkanlık. Onu bu alışkanlığını bırakması için cesaretlendirin, ödül çizelgeleri ve etiketler kullanın.

Eğer çocuğunuz arkadaşı olamayacağı konusunda endişeniyorsa , ona diğer arkadaşlarını hatırlatın. “Yeni insanlarla tanışmaktan çekiniyor olabilirsin ama onlar da çekiniyor. Eminim onlar da senin gibi iyi bir çocuğun “benimle oynar mısın?” teklifini kabul edecektir.Çünkü sen oyuncaklarını nasıl paylaşacağını ve sıranı beklemeyi biliyorsun.”diyerek yüreklendirin. Eğer çocuğunuz gercekten utangaçsa bu konuda öğretmene bilgi verin. Öğretmen aracılık ederek bir iletişim kurabilir. (Parents Magazinden çerilmiştir.)

 
Toplam blog
: 22
: 4188
Kayıt tarihi
: 06.05.08
 
 

Burada sadece yazmak istediklerim ve yazdıklarımla varım. İstanbul İktisat mezunuyum ve profe..