Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '10

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Çocuğunuzla Dışarıda Vakit Geçirmenin 50 Yolu

Çocuğunuzla Dışarıda Vakit Geçirmenin 50 Yolu
 

çocukla-dışarıda-50-aktivite


Bir önceki yazım "Çocuğunuzla Evde Vakit Geçirmenin 50 Yolu" idi. Yazıda, evde çocuklarınız ile yapabileceğiniz 50 aktiviteden bahsedilmişti. Ev ortamı dışında da çocuğunuzla vakit geçirebilecek olduğunuz aktiviteler var.

Burada sayılan aktiviteler tamamiyle sabit olmayıp sizin yaşantınız ve yaratıcılığınız açısından değiştirilebilir ve arttırılabilir. Bu tamamen sizin koşullarınıza bağlıdır. Ama unutulmaması gereken şey: Çocuğunuza dışarıda da zaman ayırmanızdır.
type="text/javascript">

Çocuğunuzla eğlenceli ve kolayca vakit geçirebileceğiniz 50 aktivite

    Kütüphaneye gidin. Hayvanat bahçesine gidin. Yakın bir akrabanızı ziyaret edin. “Hayır kurumlarına” gidin, bağış yapın. Eski oyuncakları ve giysileri, ihtiyacı olanlara verin. Çocuk esirgeme kurumlarına gidip şeker, çikolata dağıtın. Yaşlılar yurdunu ziyaret edin. Ebelemece oynayın. Saklambaç oynayın. Basit bir top ile karşılıklı oyun oynayın. Onu tiyatroya götürün. Araba yıkayın. Dışarıda yere tebeşirle çizgi çizerek seksek oynayın Bisiklete binin. Uçurtma uçurun. Yürüyüşe çıkın. Farklı sesler dinleyin. Kuş, araba, ayak vs. Birlikte müzik kursuna gidin. Birlikte folklor gibi kurslara gidin. Hamak kurun. Bahçede veya toprak zeminde küçük çukur açıp göl oluşturun. Yalın ayak çimenler yürüyün. Mangal yapın. Çadır kurun. Sandala binin. Dere kenarına gidip su sesini dinleyin. Kuşlara yem atın. Sergilere gidin. Birlikte akrabalarınızı ziyaret edin. Değişik türde yaprak toplayıp defter arasında kurutun. Bağ ya da bağmanlara gidip birlikte tarladan domates, biber toplayın. Vapura binip martılara simit atın. Fidanlıklara gidip çocuğunuzun adına ağaç dikin. Su tabancasıyla oyun oynayın. Uğur böceği bulup parmağınızdan uçurun. Kürdanlar ile toprak üzerine çitler yapın Semt pazarına götürün, alışveriş yapın. Sinemaya gidin. Sahilde kumdan kale yapın. Çocuğunuzla Dışarıda Vakit Geçirmenin 50 Yolu
 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..