Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '17

 
Kategori
İnançlar
 

Çocuğunuzu Küçük Yaşta Namaza Alıştırın

Çocuğunuzu Küçük Yaşta Namaza Alıştırın
 

Çocuğunuzu Küçük Yaşta Namaza Alıştırın


 
Namaz, Allah'ın bize bahşettiği en güzel ibadeti. Namaz hayatımızın en vazgeçilmez en güzel ibatedi. Allah'a en yakın olduğumuz vakitler. Ne kadarda güzel bir ibadet sizce de öyle değil mi?
 
Namaza küçük yaşta başlamak bence en güzeli. Çoğu aile büyükleri çocuklarına namazdan bahsetmiyorlar ve onları namaz kılmak için teşvik etmiyorlar. Belli bir yaştan sonra bir bireyi namaza alıştırmak bence biraz daha zordur. Ama küçük yaştan beri alışmış birinin namazı terk etme ve devam etmeme olasılığı bence çok az yada hiç yok ne dersiniz?
 
Çocuklarınızın aklı bazı şeyleri anlamaya başladığı andan itibaren din hakkında namaz hakkında biraz bilgi vermeye başlamak bence onun ileride dine daha sıcak bakmasını sağlayacaktır. Şurdan yola çıkabiliriz bu kanıya. Örneğin hıristiyan bir ailede yetişen çocuğa islamdan bahsetseniz sizce onu benimseyebilir mi? Biraz garip gelmez mi islam dini ona. Çocuğunuz da aynen böyle nasıl yetişirse o şekilde olur. Sonradan dini kendi çabasıyla kulaktan dolma bilgilerle öğrenmesi ne kadar mümkün olur yada ne kadar sağlam bilgi öğrenebilir.
 
Bu konuda araştırma yapılmışmıdır bilmiyorum ama kendi gözlemlerime göre çoğu kişi bir kursa gitmemiş Kur'an'ı kendi yöntemleri ile öğrenmeye çalışmışlar. Çoğu kişi küçük yaşta ailelerinden Kur'an ve namaz ile ilgili pek fazla bir bilgi almamışlar belkide hiç bahsedilmemiş de olabilir. Bu yazıyı okuyup bir çocuğunuz varsa hiç beklemeden çocuğunuza din hakkında bilgi edinmesi için bir hoca bir kurs hiç olmazsa kendiniz ne biliyorsanız öğretmeye başlayın. Ne kadar geç olursa o kadar güç olur.
 
Ağaç yaşken eğilir sözü tam burda söylenecek bir söz. Bir çocuğun ileride iyi bir birey olması için iyi bir eğitim görmesi gereklidir. Buna doğru değil diyen varmı? O zaman çocuğunuzu ne kadar iyi eğitirseniz ileride daha iyi bir hayat sürer istel sosyal hayatta ister dini hayatta. Çok iyi eğitim insanı her zaman daha ileriye taşır. Dini eğitimde bu anlamda çok önemlidir. Dini ne kadar iyi bilirseniz o kadar daha iyi yaşarsınız.
 
Kaynak: https://www.kuransitesi.com
 
Toplam blog
: 12
: 282
Kayıt tarihi
: 03.03.08
 
 

Dini konularda içerikler yazmaktayım. Kişisel websitem üzerinden içerikler yazıp paylaşımlar yapa..