Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '06

 
Kategori
İnternet
 

Çocuğunuzu sakıncalı sitelerden veya materyallerden koruyun..!!!

Çocuğunuzu sakıncalı sitelerden veya materyallerden koruyun..!!!
 

Teknoloji gerçekten büyük bir nimet, tabii ki doğru kullanılması şartıyla. İnternet ortamı eğrinin veya doğrunun dipsiz olduğu bir ortam. CD, DVD ve benzeri materyallerde de durum farklı değil. Ne isterseniz bulabilirsiniz. Durum biz yetişkinler için böyleyken çocukların bu konularda pek koruması yok. Teknolojiyi kötü niyetle kullanmak isteyen kişilerde bunun çok iyi farkında olduğu için küçüklerin gideceği sitelere pusu kurmakta, öyle ya da böyle onları etkileri altında almaktadır. Üç yıl önce bir ustabaşımızın daha 11 yaşındaki oğlunun yanlış sitelere yönlenmesi neticesinde abimiz tam 150 milyon telefon faturası ödemişti. Bu işin mali boyutu, manevi boyutunu siz değerlendirin. Bu tür sitelere web filtrelemesi yapan programlarla filtreleme yapmak olası olsa da bu performans %100 değil, araştırmalar her 5 siteden birisini bu programların kaçırdığını göstermektedir.

Bu sorun her toplumda kendini gösterdiği için tüm anne babaların ortak görüşü çocuklarını bu tür site veya materyalllerden korumak olmaktadır. Bunu farkeden bir yazılım firması da işi farklı bir platforma çekerek ekrana gelen görüntü veya film içeriğindeki sahnelerde, gelişmiş görüntü işleme metodlarını kullanarak çıplak insan vücudunu algılayan akıllı bir yazılım geliştirmiştir. Yazılım ekrana gelen görüntüdeki istenmeyen cinsel objeleri algılayıp kapatmaktadır. Üç farklı sürüme olan programın web sitelerini filtreleyen iShield, web sitelerine ilave olarak her türlü kaynaktan gelen (CD, DVD vb..) görüntüleri de filtreleyen iShield PLUS versiyonu şu an Türkiye' de satışa sunulmuştur. Sırasıyla 49 ve 89 YTL' ye sahip olabilirsiniz. Programla ilgili bilgilere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz:

https://www.netfiltre.com/index_tr.aspx

Ayrıca firmanın kurumsal müşterileri için de ağdaki trafiği denetleyen, bu tür pornografik içeriklere izin vermeyen sürümü de var.

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..