Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '13

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocuğunuzun akademik başarısı için 6 öneri

Çocuğunuzun akademik başarısı için 6 öneri
 

çalışan çocuk


Çocuğunuzun akademik başarısını akademik-basaridesteklemek için evde bazı düzenlemeler yapabilirsiniz. Çocuğunuzun okul çalışmalarından haberdar olmanız, hayatındaki düzeni korumanız ve ona destek olmak için yanında olduğunuzu hissetirmeniz öncelikle faydalıdır.Çocuğunuzun ilk okul yıllarında sizin çocuğunuza uygun olan çalışma düzenini ayarlamanız, öğrenme sürecine dahil olmanız çocuğunuzun öğrenme becerilerine destek olacaktır.
 
Okul ödevi/çalışması yapması için bir düzen belirleyin.Belirli gün ve saatlerde okul ödevi yapması önemlidir.Planlama ve organizasyon becerilerini öncelikle sizin belirlediğiniz düzen ile pekiştirirken ileri de de bu düzeni temel alarak içselleştirmesine yardımcı olacaktır.Çalışma saatinde okul ödevi yoksa, o zaman dilimini okuma saati olarak kullanabilirsiniz.
 
Çocuğunuzun uyku ve beslenme düzenine özen gösterin.Uyku ve yemek yeme zamanlarını olabildiğince düzenli ve aynı tutmaya çalışın.Çocuğunuzun yeterli uyuduğunu ve gerekli besinleri aldığına emin olun.Çocuğun ev ortamındaki düzeni de dikkat becerileri ve planlama becerileri açısından önem taşır.
 
Çocuğunuzun çalışmalarını takip edin.Gerektiğinde ona yardımcı olun, öğrenme sürecini takip etmeniz zorlandığı alanları farketmenizde çok faydalı olacaktır. Çocuğunuzun hangi şekilde daha rahat öğrendiğini (yüksek sesle tekrar etme, yazarak, çizerek vb.)  gözlemlemeniz öğrenme sürecinde ona yardımcı olmanıza yardımcı olacaktır.
Çocuğunuzla not alması veya yapması gerekenleri işaretlemek için bir ajanda edinebilir, nasıl kullanacağını öğretebilirsiniz.
 
Çocuğunuzun çalışma ve okul ödevi sorumluluğunu ebeveynleri olarak üzerinize alamamanız önemlidir.Ancak belirli bir düzeni çocuğunuzla oturtmanız, onun okul çalışmaları için sorumluluk bilincini oluşturmadan önceki önemli bir basamaktır. Görevlerini hatırlamak için ona uygun bir yönetemi ona öğrettikten ve deneyimlettikten sonra onun hatırlaması için ona fırsat tanıyabilirisiniz.
 
Akademik başarı Türk eğitim sisteminde bir hayli önemli olmak ile birlikte, akademik başarı çocuğu betimlememelidir.Çocuğunuzu akademik başarısı ile değerlendirmeyin.Çocuğunuza eve geldiğinde okul ödevlerini sormak yerine günün nasıl geçtiğini sorabilirisiniz. Odak noktanızın okul ödevleri ve akademik başarı olmaması sizinle olan ilişkisi açısından önemlidir.
 
Okulun İlk Günü Önemli 9 Önerilere buradan ulaşabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 85
: 795
Kayıt tarihi
: 04.02.13
 
 

Uzman Gelişim Psikoloğu Mika Psikoloji'de okul öncesi, okul çağı çocuklarına yönelik psikolojik d..