Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuğunuzun Yirmiyedinci Ayı

Ebeveyni taklit etme

Bu  yaşlarda  yavaş yavaş çocuğunuz cinsiyetler arasındaki farklılığı keşfetmeye  başlar. Siz de ona insan olmanın bütün yönlerini öğrenme şansı verebilirsiniz. Bir kız davranışlarını kadınlara göre, bir erkek de erkeklere göre modellemeye başlayacaktır. Çocuğunuz ilk başta her zaman aynı cins modelini taklit etmeyebilir ki bu normaldir. Çocuğunuz gelişiminin bir aşaması olarak deney yapmaktadır.

 Dil gelişimi

Çocuğun dil becerilerine yardımcı olmak için çoğu ebeveyn onunla konuşmaya devam eder, diğer bir iyi alışkanlık da okumayı geliştirmektir.  Daha  önceki  dönemlerde  olduğu  gibi  okumaya  hep devam  edin.

 Hareket becerileri

Parçalı resimleri düzenlemek ve elle hareket ettirmek onun motor becerilerini iyileştirmek, el-göz koordinasyonunu geliştirmek ve genç zihinleri yeni fikirlerle zorlamak için şahane faaliyetlerdir.

 Disiplin

Çocuğun gelişim görevlerinden biri  de sınırları araştırmak ve gittiği kadar test etmektir. Bu gerçekten zaman zaman  sabrımızı  zorlayabilir. Sınır belirleme, çocuğun dünyada diğerleri ile çalışmayı anlaması için çok  önemlidir. Onun feryatlarına ve gözyaşlarına karşılık pes edebilirsiniz, fakat kuvvetli olun ve silahlarınızı kuşanın. Neticede, kararlı ve tutarlı sınırlar koymak çocukların kendilerini emniyette hissetmelerini sağlar ve kendi kendini kontrol etmede beceri geliştirmelerinin ilerlemesine yardımcı olur. Çocuk ev kurallarına uyduğu zaman onu övmeyi ihmal etmeyin.

 Eğer bardağı  taşıracak  son  damlaya  çok  yaklaştıysanız,  sinirlenip  aşırı  tepkiler  vermek  yerine biraz ara vermeniz daha  uygun  olacaktır.  Çocuğunuzu (karyolası gibi) emniyetli bir yere koyup kendinize beş dakika sakinleşme süresi tanıyın. Bu anne babalıkta bildiğimiz ve normal karşıladığımız normal tepkilerdir ve çoğumuz bu durumu yaşamıştır. 

 

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..