Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Çocuk Barış Müzisyenleri Oditoryum Konseri

Çocuk Barış Müzisyenleri Oditoryum Konseri
 

Dünyada ırkçılığın, sövenizmin son derece arttığı , maneviyatın yittiği bu zor günlerde en çok ihtiyacımızın olduğu şey;barış, sevgi , kardeşlik, dostluk ve paylaşım hiç süphesiz ki...

Gün nefretleri sevgiye, savaşları barışa, sövenizmi kardeşliğe çevirme günüdür, insanlık adına...

Barışın sesini en iyi müzikle ifade edebilir, keskin sınırları müziğin evrenselliğiyle ortadan kaldırabiliriz.

İşte benimde paylaştığım bu duygulardan yola çıkan 60 kadar çocuk öğrenci, bu düşüncelerini hayat geçirmeyi tercih etmişler.

Bu ''Barış Müzisyenleri''Edirnekapı Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nda iki yıl önce başlamışlar ''Akordeon'' eşliğindeki çalışmalarına. Yaşları 6 -14 arsında olan bu çocuklar haftada beşgün , solfej ve akordeon desleri almışlar. Bu iki yıllık süre içerisinde birkaç konserde vermişler.

Şimdi 12 Mayıs Pazartesi akşamı saat yirmi de Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'ndaki ''Barış İçin Müzik''konserinde sahne alacaklar.

Konserde ilk kez akeordeon-vokal orkestrasının birlikte olacağı ve sekiz parçayı seslendirecekler, büyükleriyle birlikte.

Büyüklerin taşlaşmış yüreklerini yumuşatmak için, barış, hoşgörü için , cinsler arasındaki eşitlik için, etnik, ulusal veya dini sınırların tümden kalkması için , dostluk ruhuyla yaşam sorumluluğunu, insan olma sorumluluğunu anlatacaklar notaların büyüsünde bu minik yürekler...

12 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek bu muhteşem konsere duyarlı, sorumlu tüm insanlar davetlidir.Konser ücretsizdir.

 
Toplam blog
: 147
: 1030
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

14/02/1973 İstanbul doğumluyum.İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.İngiltere ye gittiğim ..