Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Çocuk bayramı ve çocuk istismarları

Çocuk bayramı ve çocuk istismarları
 

Geçtiğimiz cumartesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutladık. Herkesin bildiği üzere bu tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş, ülkemiz adına demokrasi yolunda ilk büyük adım atılmıştır. Ve Ulu Önderimiz Atatürk bu önemli günü çocuklarımıza armağan ederek en büyük değeri vermiş, yarınlarımızın teminatı olduğunu göstermiştir.

Fakat son dönemde yaşanılan insanlık dışı olaylar bu anlamlı güne ve çocuklarımıza fazlasıyla zarar vermektedir. Karaman’da meydana gelen iğrenç sapıklık olayı ise en kötü ve adice olanıdır. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçtiğimiz 5 Mart günü tutuklanmıştır. Sanık, "kasten yaralama", "çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi Hürriyet yoksun kılma", "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 600 yıla yakın hapis istemiyle yargılanmış, ilk duruşmada da karar açıklanarak üst sınırdan 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tehdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdiğini belirtmiştir. Bunun yanında duruşma nedeniyle polis, kentin girişinde kontrol noktası oluşturup, kente giriş ve çıkışlarda kimlik kontrolü yapılmıştır. Çevre illerden de takviye polis ve TOMA getirilirken, adliyenin çevresindeki caddelerin kapatılacağı, adliyenin otoparkın hiçbir araç alınmayacağı, adliyeye başka bir işlem için gelenlerinde tek tek arama noktalarında üst aramasından geçirilerek içeri alınacağı ifade edilmiştir. Sanık Öğretmen Muharrem Büyüktürk, duruşmanın ardından yeniden cezaevine gönderilmiştir.

Bu yaşanılan sapıklığın diğer bir şekli ise Beratcan Karakütük’in öldürülüşüdür. Bir önceki yazımda da anlattığım üzere küçük çocuğun cesedi ormanlık alanda bulunmuştur. Ve yapılan otopside kaybolduğu gün boğularak öldürüldüğü tespit edilmiştir. Polisteki ifadelere göre küçük çocuk, yasak aşka kurban gitmiş; annesinin ayrıldığı sevgilisi olan minibüs şoförü Ersin K. tarafından öldürülmüştü. Hatta annenin, oğlunun öldürüldüğünden haberdar olduğu bile iddia edilmişti.

Çocuklara karşı işlenen insanlık dışı olaylardan bir diğeri de Mersin'de meydana gelmiştir. Ulusal gazetelerde çıkan habere göre Mersin'de bir anne, 2 yada 3 yaşında olduğu ifade edilen çocuğunu işkence edercesine dövmekte ve ağza alınmayacak kelimelerle hakaretlerde bulunmaktadır. Başka birisi tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerde, annenin çocuğunu ağladığı için azarladığı ve dayak attığı görülmektedir. Ayrıca “Herkesin dayağını yiye yiye büyüyesin inşallah. Senin Allah belanı versin sen öyle rezil bir çocuksun. Gün yüzü görmeyesin inşallah. Böyle bir rezillikle geçinesin inşallah. Bu benim bedduamı alıyor ya bu adam olmaz bu nankör. Uğursuz. Kendi başını ye inşallah. Haram çocuksun sen. Sen bir gün, gün yüzü görmeden gideceksin. Öldürmem lazım seni. Senin Allah belanı versin de kurtulacağım. Seni deli edeceğim. Seni dövmüyorum ha, seni bir gün öldüreceğim.” diyerek çocuğa işkence ettiği belirtilmektedir.

Velhasıl son dönemde yaşanılan bu tarz acı olaylar fazlasıyla mide bulandırmaktadır. Çocukları hak etmedikleri davranışlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Ve iyi araştırma yapıldığında her geçen gün arttığı görülmektedir. Ayrıca hepimizde derin üzüntülere, büyük mutsuzluklara neden olmaktadır. Hatta istismara, şiddete maruz kalan çocuklarımızda telafisi mümkün olmayan psikolojik sorunlar meydana gelmektedir. Bir önceki yazımda da ifade ettiğim gibi geleceğimiz, güvencemiz, bütün hazinemiz olan çocuklarımıza kıymayalım arkadaşlar. Onlara güzeli, doğruyu, dürüstlüğü ve iyiye ait ne varsa öğretmeye çalışalım. Değerini ve önemini bilelim, hiç kimseye de unutturmayalım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramında yaşanan eğlenceli, güzel, harika zamanları her gün, her an, her saniye yaşatmaya çalışalım.

Bende bu vesile ile ülkemiz çocukları başta olmak üzere bütün halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ederim.

 
Toplam blog
: 34
: 198
Kayıt tarihi
: 11.08.15
 
 

Bolu'luyum. 24.09.1984 doğumluyum. Özel bir şirkette muhasebe satış memuru olarak çalışıyorum. Ya..