Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Çocuk da yaparım... Kariyer de...

Çocuk da yaparım... Kariyer de...
 

Evli ve çalışan kadınların iş hayatında karar vermek de zorlandıkları konulardan biri de kariyer mi ? çocuk mu ?..Çalışan kadın çalışma hayatında kariyerinde belli yerlere gelmek isterken çocuk yapmak için yaşı da bir yandan ilerlemektedir...Bu durum kadını tedirgin yapar ....

Kariyerine devam etse bebek sahibi olamayacak, bebek yapmaya karar verse kariyeri yarım kalacak.. Bu duygular içerisinde kendine uygun kararı seçip yolunda ilerler..

Çocuk da yaparım kariyer de diyen bayanlar da çoğunluktadır fakat hep eksik bir tarafları mutlaka mevcuttur.

Çalışan kadın için çocuk iki kat büyük sorumluluk gerektiriyor. Eğer birde çocuk yapmaya karar verip yardımcı olabilecek birileri yakınlarında olmadığı takdirde daha büyük sıkıntılar içine giriyor. Bu sıkıntılar kadının ev ve iş hayatını zorlaştırır. İş stresi çocuk stresi çalışma hayatında başarısız olmasına neden olabiliyor..

Çalışan yeni doğum yapan annelere yardımcı olan onları koruyan kanunlarımız bulunmakta fakat yeterli olduğunu düşünmüyorum.. Daha koruyucu destekleyici şartlar haklar ve kanunlar gerektiğini düşünüyorum... Yani hem iş hayatı hem çocuk birlikte huzur içinde yürütülmeli..

Genelde çocuk yapmaya karar veren çalışan anneler kariyerlerine belli bir süre ara veriyorlar.. Vermek zorunda kalıyorlar... Bebeklerinin ilk zamanlarını ilk yaşlarını birlikte geçirmek için iş hayatlarından fedakarlık yapmak zorunda kalıyorlar..

Oysa her işyerinde kreşler bulunsa hem çocuklar için hem de anneler için hem maddi hem duygusal kolaylık olacağını düşünüyorum.

Bebekten sonra anne hazır hissettiği zaman kariyerine kaldığı yerden devam etmeye karar verir... Bu en doğru zaman ve karardır..

Çalışan tüm annelere kolaylıklar dilerim.

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..