Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Çocuk diyorki "Bu kafa ile..."

Çocuk diyorki "Bu kafa ile..."
 

Facebook’ta bir video ilişti gözüme, Kürtçe ıslık çaldığı gerekçesi ile o büyük Kürt bilgesi Musa Anter’in başına gelenlere dairdi bu video.

Çalınan ıslığında Kürtçe olduğuna dair bir şeylerin varlığını bu video sayesinde öğrenmiş olduk ve kültürümüze yeni bir kültür daha katmış olduk asil ve onurlu kolluk güçlerimiz sayesinde.

“Seçilmişlere öpücüğümüzdür” minvalinde düzenlenen fezlekelere uzun yıllar olduki alışmaya çalışıyoruz. Şaka bir yana, alışıyoruzda.

BDP’li vekillerin her ettiği lafın ardından düzenlenen fezlekeler, taptaze tarafından zihnimizin en müstesna yerlerine kazınmıştır.

Her lafa dair fezleke düzenlemek için, o lafın altını üstüne getirenler, basit kimi insani davranışları bile içine sindiremeyerek, insanlara olmadık baskılar uygulayıp, ülke bütünlüğünü korumaya çalışıyorlar ama, bencileyin o ülkenin bütünlüğü bir başka bahara korunur bu yöntemlerle. Bu yöntemlerle en ahmak insanın dahi bir ülkede, bir toplumda bütünlüğün sağlanamayacağını bilmesine karşın, yıllardır aynı his ve duygularla, herhangi bir düşünce dünyasına uymayan refleksleriyle, ülkenin siyasal erkine egemen olan zavallılar, güya memleketin bütünlüğünü sağladıklarını düşünüyorlar. Ve aklı başında olan, bilime gönül vermiş sevdalılar, siyasal erkin zihin dünyasına nanik yapıyor. Onbeş yaşındaki çocuklar, ellerinde taşları, oyuncak sapanları ile o siyasal erkin kudretli gücüne dalgasını gönderiyor.

Yani diyorlarki “Bu kafa ile siz, nah bu ülkenin bütünlüğünü korursunuz”.

Bolu’da, Expres denen bir yerel gazete, belki hatırlarsınız, BDP’li vekillere ölüm çağrısı yapmıştı. Asil ve çok onurlu tarafından olan yargımız, ölüm çağrısını allayıp, pullayıp, düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirmişti. Mevzuuyu öğrendiğimde akşama kadar çığlık çığlığa gülmüş ve gülmekten göz pınarlarım kurumuş, sesim kısılmıştı. Tabi bu ve benzeri hususlara dediğim gibi alışmaya çalışıyoruz ve şaka bir yana alışıyoruz ama öyle hadiseler gözümüzün içerisine batmakta ve zihin dünyamızı gıdıklamaktaki, her bir yeni hadise hayretlerimize hayret katmamıza devam ediyor. Konu ile yakından ilgili olan bir mevzuuada Kayseri ahalisinde gündeme oturmuş bulunmakta ve Kayseri’de yayın yapmakta olan bir yerel gazetede, gayet üsturuplu! tarafından, gayet akıl dolu! söylemler ile, fazla incelikli olan ve yüce yargımızın, eminimki düşünce açıklamaktan öteye bir anlamı olmayan masumane söylemler olarak niteleyeceği yayınlar yapıldı.

Eminimki bu yayınlardan bir kaçtane örnek sıralamak, edebi dünyamıza yeni ufuklar katacaktır.

Cumartesi Anneleri için “Hain ve terörist doğurganlar” engin görüşünü sütunlarına taşımış, anlı ve şanlı bir şekilde gazete sayfalarını süslemişler.

Yine aynı gazetenin sütunlarında, BDP’ye yakıştırılan “Bölücü Destek Partisi” söylemi gazete sütunlarını bir hayli süslemişe benziyor. Ve aynı gazete, lütuflarına devam etmekte beis görmeksizin “Kürdistan paçavraları, kahpe flamalar ve Kürdistan isimli eşek anırtıları” gibi övgü! dolu dizinsel cümleler yumağı ile sütunlarına renk katmıştır. Keyfle! okuduk bu hiddet kokan, kin ve nefret tohumları eken yazıları. Ve bu lütufkâr yazılar, eminimki yüce ve çok onurlu yargımız tarafından düşünce açıklama biçiminde değerlendirilecektir. Aksini zaten düşünmek o yargıya, o onurlu ve yüce yargımıza haksızlık olur kanaatindeyim.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..