Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Çocuk doğuran kadınlarımız, kutsal vatani görevlerini yapıyor!..

Çocuk doğuran kadınlarımız, kutsal vatani görevlerini yapıyor!..
 

Evet, yeni bir kutsalımız ve vatani görevimiz oldu!..

Bundan böyle doğum yapmayan kadınları vatani görev için askere mi alacağız?!..

Buda nereden çıktı dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bunu ben söylemiyorum. Gelin olayın özüne inip bakalım:

AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen 106’ncı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim sonrası hayata geçirdiği vaatlere ilişkin bilgiler verdi.

Çalışan kadınların doğuma ilişkin izin ve haklarını güçlendirdiklerini, yasal alt yapının hazır olduğunu ve TBMM’ye gönderdiklerini kaydeden Başbakan Davutoğlu, kadınların doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçirdikleri sürenin memuriyet kıdeminde değerlendirileceğini de ifade etti.

Çünkü bizim için doğum yapan kadın hem mübarek annelik görevini yerine getiriyor hem de aslında vatani bir görev yapıyor. Doğum yapan bütün kadınlarımızın hizmeti vatani bir hizmet gibidir ve doğum süresi de onun için memuriyetten sayılmalıdır” ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay ikinci çocukta 4 ay üçüncü ve üzeri çocuklarda 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı ile çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanıdık. Hayırlı uğurlu olsun. Kadınlarımız doktor mu olayım, anne mi olayım ikileminde kalmayacak. Özetle AK Parti söz verdi mi gereği neyse yapar ve geri durmaz. Onlar konuşur, AK Parti yapar.”

Gördüğünüz gibi doğum kutsal bir vatani görev sayılıyor. Çocuk doğurmayan veya doğuramayan, evlenmeyen, evlenip çocuk istemeyen kadınlarımız vatani görevlerini yerine getirmemiş sayılacaklarından, bu kategoriye giren kadınlarımız askere mi alınacak, türünde bir soru insanın aklına gelmiyor da değil.

Veya soruları şöyle genişletebiliriz. Diyelim ki bir kadın üç-beş çocuk yaptı. Birisi kutsal vatani görev sayılırsa, diğerlerinin ücreti kadınımıza ödenecek mi?

Başka bir ayrıntı! Kızlarımız veya kadınlarımız hangi yaşa kadar çocuk yapacaklar. Örneğin 20 yaşına kadar evlenip veya gayri resmi yollarla çocuk yapmayan kadınlarımız askere alınacak mı?

Kadınları çocuk doğuran bir meta olarak gören bir zihniyetin, kadınları çalışma yaşamından uzaklaştırmak için elinden geleni yapanların, doğurulan çocuğa kutsallık atfedilmesi biraz abes kaçmıyor mu?

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..