Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Çocuk gelinler… Evlilik, evcilik…

Çocuk gelinler… Evlilik, evcilik…
 

Bu ülke hızla Araplaşıyor mu, yoksa Arap nüfus mu hızla artıyor? Son derece iç bulandırıcı bir gelenek olan çocuk evlilikleri, daha doğrusu evlilik maskesi altında kız çocuklarının satılması bildiğimiz kadarı ile bir Arap geleneğidir. Bildiğimiz kadarı ile diyorum, zira bu gün itibarı ile ülkemizde 12-14 yaş arası 10 bin 484 çocuk gelin var.

Çok sarsıcı değil mi? Size daha sarsıcı bir ayrıntı verelim. Bu ülkede yapılan her üç evlilikten biri çocuk yaşta kızların taraf olduğu evlilik.

Bu pencereden baktığımızda demek ki bu sayılar bile yetersiz geliyor. Hükümet sekiz yıllık kesintisiz eğitimi bölerek birçok kız çocuğunun daha satılmasına olanak hazırlıyor.

Kanunlarımıza baktığımızda bu evlilikler suç. Peki, o illerin valileri ne yapıyor dersiniz? Bu onların sorumluluğu değil mi? Yoksa başbakanın emri yerine gelsin en az üç hatta beş çocuk olsun diye göz mü yumuyorlar?

Evcilik oynaması doğal olan çocukların evlilik yapmaları bizi ileriye, çağdaşlaşmaya mı götürür, yoksa irticanın ahtapot gibi insanları sardığı ortaçağın kör karanlığına mı?

Para karşılığı, hatır karşılığı veya neyin karşılığı olursa olsun kızını birilerine satanlar neden yakalanıp cezalandırılmaz? Bu insanlık suçunun önüne neden geçilmez?

Sebep iktidarda kalmak adına alınacak birkaç oy mudur? Yoksa daha cahil, kula kul olan bir nesil mi yetiştirmektir?

Neler oluyor, anlamakta zorlanıyorum, içim bulanıyor…

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..