Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Çocuk gelinler... YURTKUR borcu yüzünden hapis şoku yaşayan işsiz gençler...

Çocuk gelinler... YURTKUR borcu yüzünden hapis şoku yaşayan işsiz gençler...
 

net'ten...


Kabinemizin bazı bakanları sanki bu ülkede yaşamıyor gibi...

Her acıyı, pembe gözlüklerle perdelemek kimin işine yarar?..

Başka Türkiye mi var?.. Güneşi balçıkla sıvarken, sırça köşklerinizin camlarındaki sisi, pusu  birazcık silin de dışarı bir bakın...

Sayın Cumhurbaşkanı da 'Yarın güzel şeyler olacak ' diyor; ama yarın olduğunda, çok kötü şeyler birbiri ardınca geliyor...

Mechul TIRlar... Habire polis, mülkiye sürgünleri... Kumpas, köstebek, paralel devlet masalları...

Havada kalan savcı talebi.vs...vs...

.....

GSS testinden geçemeyen milyonlarca diplomalı işsiz genç, 25 yaşını tamamladığından hastane kapılarından -borçlusun-diyerek tedavisi yapılmadan geri çevriliyor...

En vahim olanı da SOSYAL Güvencesiz olan bu gençlerimiz, işsiz ve fukara olduklarından, YURT-KUR geri ödemelerini yapamadıklarından haciz ve hapis ŞOKuyla karşılaşıyorlar.

Tahsilli gençlerine istihdamını sağlayamayan devlet,- özel korumalı arsa talancıları yaratırken-bu zavallı gençlerin ve ailelerin gırtlağına basmakta hiç gecikmiyor.

Bu sıkıntıyı Cumhurbaşkanımıza aktarsak, ne diyeceğini iyi biliyoruz...

Gülerek...

Meşhur rahat tavrıyla; munis ses tonuyla: 'Yarın güzel şeyler olacak... Merak etmeyiniz...''

Ama... Yarın olduğunda,  icra memurları bu güvencesiz- fukara okumuş gençlerin kapısına DAYANIYOR.. Cumhurbaşkanı o zaman ortalıkta görünmüyor... Anlaşılan devletin başındakiler, bu sıkıntılı haberlere hiç gelemiyorlar...

Bu zavallı gençlere tek çözüm :

Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler....

Olur...

Pastaları,- özel gençler- yesin ; boş kutular da bizim çocuklara nasip olur belki...

....

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk gelinlerle ilgili 'Kimse kötülük olsun diye çocuğunu evlendirmez, çoğu masumane. Bilinci artırmalıyız; bunlara -çocuk gelin-denmesini de çok anlamsız  bulmuşlar.

Bu nikâhların çoğu masumane kıyılıyor. Kendi kızını çocuk yaşta evlendiren annenin de çocuk yaşta evlendiği için bunu normal sandığını görüyorsunuz. Kimse çocuğuna kötülük yapmak istemez o nedenle bilincin artırılması gerekiyor.” diyor.

....

Sayin bakan uzayda yasiyor, bos zamanlarinda dünyaya dönüyor olmalı....

Cocuk yasta evlendirilip, kocaman adamlar tarafindan cinsel istismara ugrayan; hatta öldürülen  cocuklarin haberlerini gordugumuz gibi bir de duymadiklarimiz, "goremediklerimiz" var.

Buna neden olan ebeveynler de masumane amaclar mi güdüyordu?

'Cocuk gelin dememek lazim' diyen bakanin lafi: "bunlar masumane isler" olunca, teşbihte hata olmaz...Hani şu imam aksırırsa; cemaat oksurur...gibi...

....

Bu nasıl bir algı ?..

Bu bakanlar bizim kaderimiz olmamalı...

Lise öğrencilerine evlenme izni vererek mi bilinçlendireceksiniz?

İslam ülkelerinin ortak sorunu küçük kız çocuklarının istismarı. İslamda evliliği düzenleyen Talak Suresinin 4. ayeti; "Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır.

Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah'a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir." der.

Nesebin karışmaması için verilen iddet süresi belirtilirken henüz hayız görmeyenler (regl olmayanlar) ifadesi küçük olduğundan dolayı henüz görmeyenleri de lafzen her halükârda kapsamaktadır.

Bu hususta Kuran müfessirleri arasında tam bir görüş birliği de vardır. Herhangi bir karşı yorum ve tartışmaya raslamadım. Daha regl olmayanların bile evlenmesine izin verilirse bunun vebalini çekerler.

Gerçi biz ne desek boş... Bu anlayışta olanların içinde, çocuk yaşta evlenenlerin haddi hesabı yok...

Kimi, kime şikayet edeceksin ?..Cemaat, ortama zaten , müsait...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..