Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '06

     
    Kategori
    Anne-Babalar
     

    Çocuk gelişimi

    Çocuk gelişimi
     

    Beynin gelişimi gebeliğin ilk ayında başlıyor ve bebek 3-4 yaşına gelene kadar büyük bir hızla devam ediyor. Bütün uzmanlar bunu söylemesine rağmen genelde anne ve babalar bebeğin sağlık, yiyecek ve giyecek ihtiyaçları dışında çocuk ile ilgilenmiyorlar. Daha çok çalışıyorlar. Daha çok para kazanmak ve çocuklarını daha iyi okullarda daha iyi imkanlarda büyütmek için. Çocuğunuzu kolejlerde, özel üniversitelerde okutabilir onlara çok güzel imkanlar sunabilirsiniz. Ama hiçbiri beyin gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olmaz.

    Çocuk kişiliğini 3 yaşına kadar kazanıyor. Daha sonra siz ne kadar uğraşsanız da kişiliğini değiştiremezsiniz. Özgüven, Özsaygı gibi hayatı boyunca lazım olacak kişilikleri çocuk 3 yaşına kadar kazanmaış oluyor. Çok güzel imkalarda büyüyen, lüks evde kalan, özel okullarda okuyan bir çocuk düşünün. Ama kendine özgüveni olmayan antisosyal bir çocuk. Bir de bunun yanıdan zeki kendine özgüveni olan bir çocuk düşünün. Belki siz ona imkan sunamayabilirsiniz ama daha önce sunduğunuz imkanlar sayesinde, kendine olan özgüveni sayesinde zaten kendi imkanını kendi yaratacaktır.

    Çocuğunuza daha iyi imkanlar sunmak için daha çok çalışıp çabalayıp duruyorsunuz. Çocuğunuza daha az zaman harcıyorsunuz. Çocuk büyüdükten sonra kazandığınız parayı ya psikologlara ya da özel hocalara veriyorsunuz. Eğer çocuk gelişimi hakkında bilginiz yok ise psikolojik desteği çocuk büyüdükten sonra değil, ilk 3 yaşına kadar alın ve daha sonra ömür boyu psikolojik desteğe ihtiyaç duymayın.

    Bütün anne babalar çocuk yemek yemediği zaman sinirlenir, üzülür hatta doktora bile başvururlar. Bu hassasiyeti yemekten de önemli olan beyin gelişiminde yapsalar çok sağlıklı psikolojisi olan zeki çocuklar büyütmüş olacaklar. Etrafınıza baktığımız zaman açlıktan ölen çok az çocuk görmüşsünüzdür. Ama kişilik sorunları olan yüzlerce çocuk var.

    O çocukları beslemek için harcadığımız zamanın yarısı kadarını çocuğun gelişimi için ayıralım. Zeki ve akıllı çocuklar yetiştirelim. Bu çocuğu beslemekten çok daha basit ve çok daha az zaman isteyen bir iş.

    Ama unutmayın 0-3 yaş arası.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 805
    Kayıt tarihi
    : 22.06.06
     
     

    1997 yılında Çukorava Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünü bitirdi.  2. üniversite ol..