Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '18

 
Kategori
Astroloji
 

Çocuk Gelişiminde Astoloji

       Çocuklar küçük insanlardır. Biz onları çocuk gibi görebiliriz oysa onlar ne bizi ne de kendilerini çocuk olarak görmezler asla. Yaptıkları her şeyi gayet ciddi bir şekilde yaparlar, oyun olsun laf olsun diye değil. Üstelik onların oyunları bile onlar için gerçektir.

        Çocukların doğum haritası analizini yaptırmak çocuğu daha iyi tanımak ve gelişmesine daha isabetli yaklaşımlarda bulunmak için çok elzemdir. Çünkü parmak izi gibi her çocuğun doğum haritası da farklıdır. Öncelikle çocuğun haritasını incelediğimiz de hangi yönleri desteklemeliyiz bunu görebiliriz ve bu yönleri besleriz. Mesela sanatsal yeteneği çok fazla olan çocuğa o yönde imkanlar sağlayıp diğer yönlerden zorlamadan destek olabiliriz.

       Çocuğun öğrenme şeklini de doğum haritasından anlayabiliriz. Kimi çocuk ödev tekniğini rahatça uygulayabilirken kimisi ödevden hiç hoşlanmaz şarkı ve oyunlarla daha rahat öğrenir. Bu çocuğun sağ beyinlimi sol beyinlimi oluşuyla da alakalıdır. Doğum haritasında gezegenleri sağ tarafta çoğunluktaysa sağ beyinli sol tarafta çoğunluktaysa sol beyinlidir. Sol beyinli çocuklar mantığını kullanıp çabucak anlayıp verileni yaparken sağ beyinli çocuklar daha duygusal davranıp farklı dünyalarda yaşayabilirler o yüzden drama, şarkı, oyun gibi sağ beyine hitap eden öğrenme şekilleri ile o çocuklara daha kolay ulaşabiliriz.

      Gezegenler hareket halinde oldukları için bizlere değişik etkilerde bulunmaktadırlar. Aynı şekilde çocuklar içinde geçerlidir bu transit gezegen etkileri. Çocuğun değişen hallerini görüp dikkat etmeli O’nun haline uygun davranmalıyız. Disipline eden, zorluk veren gezegen çocuğun birinci evinden geçiyorsa mutsuz ve huzursuz olacaktır. O zaman Ona sevgi ve anlayışla yaklaşılmalı dersleri ve sorumlulukları konusunda destek olunmalı.

      Gönül isterdi ki okuldaki rehberlik danışmanları da astroloji öğrensin ve çocukların doğum haritalarını tek tek incelesin ve çocukları ona göre yönlendirsin. Böylece doğru yönlendirilen çocuklar daha başarılı olacaktır. Aynı zamanda özel alanlarda istihdam edilmesi için gereken şartları taşıyan çocuklar çok daha erken keşfedilip o yönde daha erken ve bilinçli eğitim verile bilinecektir. Diplomasi de başarılı bir grafik çizeceği öngörülen bir çocuğa erkenden birkaç dil öğretmek çok yerinde bir davranış olmuş olurdu.

       Yine çocukların sağlık yönünden hassaslıkları da Doğum haritalarında gözükür. Balık burcundan çocuklarının ayaklarını korurken Başak burcundan çocukların kabızlık gibi bağırsak sorunları yaşamaması için lifli gıdalar almasına, beslenmesine dikkat edilebilir.  Çocukların zararlı bir alışkanlık ya da davranış eğilimine girebileceklerini de haritalarında görmek mümkün ve bu durumda olumsuz şeyler olmaması için daha gözlem altında ve sevgi dolu bir bağla davranılabilinir.

        Sonuç olarak astroloji ilmi çocuklar için yetişkinlerden daha önemlidir. Çünkü onların önünde kocaman bir hayat vardır ve doğru yönlendirmelerle kazançları daha fazla, kayıpları daha az olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 36
: 466
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

37 yaşındayım. Çankırı'da doğdum. Yurt dışında yaşadım. Evliyim ve 2 çocuğum var. A.Ü Turizm-Otel İş..