Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '08

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuk gelişiminde sanat eğitiminin yeri

Çocuk gelişiminde sanat eğitiminin yeri
 

Çocuk gelişimde görsel sanatlar eğitimi ebebeyinler tarafından çok ilgi görmese de çocuk psikolojisi açısından önemli bir yere sahiptir. Çocuğun kendini ifade etmesine imkan tanınmadığı ve aile ortamlarında da tv internet vb. ile kısıtlandığını düşünecek olursak yaşam alanlarına bir kapı açalım ve gelişimlerine destek olalım.

Görsel sanatlar eğitimcisi olarak ebebeyinlerin çocukları için bilinçlenmeye davet ediyorum.Sanatın bir dalı için çocuğunuzu teşvik etmeniz onun ruhsal gelişimini detekleyeceği gibi, bu çalışmaların birer grup çalışması içerisinde faalıyet göstereceği için paylaşımı öğrenmesi için de olanak sağlayacaktır.

Çocuklarımız paylaşmayı bilmiyor ve yalnız büyüyorlar.Okul hayatı dışında kalan evreleri zengin geçirebileceği ortamları sağlamaksa bizim elimizde..Biraz çaba ve zaman ayıralım:))

Bunlar için imkanınız yoksa bile ortak alanlar yaratıp bu zamanları birlikte geçirebilirsiniz. Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyormasanız çocuğunuzun zevklerini öğrenin ve bu zevklere uygun gelişimine yarayacağını düşündüğünüz bir konu belırleyerek ilerleyebilirsiniz.

Yaş grubunu ve o yaşa ait çalışmayı belırlerken lütfen araştırın, cocuğunuzun üzerinde kalan bir çalışma olursa siz tamamlarsınız , eğer altında kalırsa onu sıkar ve kaçırırsınız bu da bir sonrakı çalışma için cocuğunuzun tepki vermesine neden olabilir..

Yaptığı çalışmayı mutlaka size ifade etmesine izin verin.Yaptığı çalışmaya değer verin, yönlendirin. Bir sonraki çalışmaların zeminini oluşturacak ona o güveni verin.




 
Toplam blog
: 48
: 961
Kayıt tarihi
: 13.04.08
 
 

Merhabalar, ben Melek, 29 yaşındayım, Ankara'da yaşıyorum; bu sayfada yazılarımı paylaşmak ve yazdığ..