Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Çocuk Gibi Bak!

Çocuk Gibi Bak!
 

Çocuk Gibi Bak


“Onlar çocuk, bırakın çocukluklarını yaşasınlar, dünyaya biraz da onlar gibi bakalım” diyorlar. Kim mi?

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin birbirinden pırıl pırıl öğrencileri…

“Çocuk Gibi Bak” (*), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Medya ve İletişim, Sinema ve Dijital Medya bölümlerinde okuyan farklı sınıflardan, farklı alanlardan gençlerin, ülkelerinden göç ettirilmek zorunda kalan mülteci çocuklar için hayata geçirdikleri çok değerli bir sosyal sorumluluk projesi. Amaçları “Çocuk gibi bakmak!”

Hem dünyaya çocukların gözünden çocuk gibi bakmak, hem de onlara onlar gibi bakabilmek, onlara tüm çocuklara yaklaşıldığı kadar şevkat ve anlayışla yaklaşabilmek.

Proje ile, çocukluklarını yaşayamayıp ailelerine yardım etmek ve yaşamlarını sürdürebilmek için çok büyük sorumluluklar almak zorunda kalan, ülkelerinden ayrı, bambaşka topraklarda var olmaya çalışan çocukların nefret söylemlerine maruz kalınmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Her gün olumsuz söyleme maruz kalan mülteci çocuklarla alakalı bazı önemli istatistikler şöyle. Türkiye’de 0-18 yaş grubunda ortalama 1.627.712 Suriyeli mülteci çocuk yaşıyor. Eğitim hizmeti alan 612.603 Suriyeli çocuk ve Türkiye’de doğmuş ve vatansız olarak nitelendirilen 356.337 çocuk mevcut. Yalnızca İzmir’de yaşayan Suriyeli mülteci sayısı ise 135.548.

Tüm bu sayılar açıkça gösteriyor ki, hepinizin bir zamanlar geçtiği çocukluk evresinden bugün geçen ve hayatlarının en güler yüzlü dönemini yaşaması gereken binlerce çocuk, bugün kayıp yaşamlarından yeni hayaller üretmeye çabalıyorlar.

Çocuk Gibi Bak, işte bu çocuklardan İzmir’de yaşayanların hayatlarına dokunabilmek için geliştirilen bir proje ve bu kapsamda gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle de destekleniyor.  Enginalp Erkısa, Bahadır Tunahan Civan, Alican Cura, Yiğit Kocayol, Yavuz Kaya, Ecem Çelik, Büşra Germir, Şevval Asena Çelik, Duygu Uçkaç, Buğu İrem Kaymakçı, Yasemin Ece Çiçek, Murat Yılmaz, Aytül Öteçelebi, Turuhan Alkır, Emre Ekin, İdil Tuba Salar, Erel Karanfil, Aytuna Yüken projede yer alan isimler.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinin de desteği ile birbirinden farklı ve anlamlı etkinliklere katılan minik mülteciler, yaşamın farklı yüzlerine dokunarak bu şehirde birlikte gülümsüyorlar. Çocuk Şefler Etkinliği, Altınordu Futbol Kulübü’nün düzenlediği U12 İzmir Cup’a katılım, T-shirt tasarlama etkinlikleri bu çok keyifli etkinliklerden yalnızca bazıları…

P2P Facebook Global Digital Challenge kapsamında bu projeyi geliştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine destek verebilmek için projenin resmi sosyal medya hesaplarını takip ederek daha evrensel bir hale gelmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Çocuk olduğunuz zamanları hatırlayın, çocuklara çocuk gibi bakın ve bu güzel projeye siz de destek olun…

Paylaşın, desteği çoğaltalım, çocuklarla hem çocuk olalım hem de onların çocukluklarını aydınlatalım.

Instagram @cocukgibibak

Facebook: /cocukgibibak/

* http://cocukgibibak.com/

 
Toplam blog
: 34
: 999
Kayıt tarihi
: 22.03.18
 
 

18 Haziran 1985 İzmir doğumludur. İlkokul,ortaokul ve lise öğrenimini Özel Çakabey Koleji'nde tam..