Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '07

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Çocuk kulübü

Yirmibirinci Yüzyılın dinamikleri ile çağı yakalama gayreti içinde, çağdaş, laik, demokratik bir sivil toplum örgütü ve eğitim kurumu olan Türk Hava Kurumu; gençlerimize verdiği havacılık eğitimleri için , başlama yaşını 13 olarak belirlemişti. Bu; belirleme konunun uzmanlarının el göz koordinasyonun tamamlandığı ve el becerilerinde en az hatanın yapılacağı bir yaş olması önerisinden hareketle olmuştu şüphesiz. Ancak onüç yaşından küçük olan pek çok çocuğumuzun kurum faaliyetlerinde yer alma arzusu bizleri bu konuda yeni bir oluşuma zorladı.

Türk Hava Kurumu Genel Merkezi’nin izniyle; Türk Hava Kurumu Çocuk Kulübü’nü; 8-12 yaş grubundan 12 çocuğumuz Kurucular Kurulu Üyesi olarak ve Çankaya Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ’ın tanıklığında Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi’nde kurdular.

Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün "İstikbal göklerdedir" direktifleri doğrultusunda, geleceğin modern Türkiye’sini inşaa edecek olan, Atatürk İlke ve Devrimleri ile dopdolu olarak yetiştirildiklerinden emin olduğumuz sevgili çocuklarımıza havacılığı ve havacılık sevgisini aşılamayı, onları yararlı hobileri olan insanlar olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocuk Kulübümüzle Uçurtma şenlikleri, havacılık müzeleri-havaalanı gezileri düzenliyoruz. Özel günlerde Türk Kuşu Genel Müdürlüğü’nde havacılık gösterilerini izliyor ve onları havacılığa hazırlıyoruz.

Çocuk Kulübü Kurucular Kurulu Üyeleri 18 Mart 2006 tarihinde toplanarak bir "Kuruluş Bildirgesi" hazırladılar. Tüm gazetelere faksladık. Ama maalesef hiçbir yayın organın da yer almadı. Ben de bu günkü yazıma o bildirgeyi alıp, Milliyet Blog aracılığı ile duyurmayı istedim. Kim bilir? Sizin çocuklarınız, yeğenleriniz, torunlarınızda ilgi duyarlar.

THK ÇOCUK KULÜBÜ KURULUŞ BİLDİRGESİ

Bizler; aşağıda imzaları bulunan Türk Çocukları, büyük bir onurla bildiririz ki; Ulu Önder Atatürk’ün "İstikbal Göklerdedir" emriyle 16 Şubat 1925 tarihinde kurulan Türk Hava Kurumu’nun Çocuk Kulübünü 04 Mart 2006 tarihinde kurduk.

Mutluyuz, gururluyuz. Atatürk ilke ve devrimlerinin ayrılmaz takipçisi, gökyüzüne sevdalı ve inanç doluyuz.

Bizim kulübümüze 8-13 yaş arası tüm kardeşlerimiz üye olabilirler. Bizler kulübümüzde havacılığa hazırlanacağız; bizden sonraki kardeşlerimizi de havacılığa hazırlayacağız. Türk havacılığında iz bırakmış; Fethi Bey, Sabiha Gökçen, Emrullah Ali Yıldız, Vecihi Hürkuş ve pek çok kahraman havacı büyüklerimizin izinde olacağız.

Tüm görevlerimize başlarken Türk Hava Kurumu Çocuk Kulübü yeminimizle başlayacağız.

"Türk havacılığına katkı sağlamış tüm büyüklerimizin izinde yurduna, ailesine, Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı bir birey olmanın kıvancı ile ilerde mesleğim her ne olursa olsun, "İstikbal Göklerdedir" ulu emri doğrultusunda çaba göstereceğime, her alanda olduğu gibi havacılıkta da ülkemin yükselmesine katkı vereceğime söz veririm."

Tüm ulusumuza saygıyla duyururuz. 18.03.2006

Ege Ata TÜRKGELDİ, Mehmet Oğuz SAKAOĞLU, Onur ÖZKAN, Arda SUCU, Zeynep AKÇA, Başak Deren GÖKÇE, İdil SEZER, Elif ACAR, Arda ÖZGEN, Efe GÖKÇER, Talat EKİM, Saltuk KOÇYİĞİT

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..