Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '08

 
Kategori
Aile
 

Çocuk niye istenir?

Çocuk niye istenir?
 

Bir kadın ve erkeğin yapabilecekleri en büyük işbirliği, birlikte üstlenebilecekleri en büyük sorumluluk, bir çocuk yapmaya karar vermeleridir.

Çocuk; iki bedenin ürettiklerinin birleşerek oluşturdukları bir üçüncü canlı; cinsiyeti, estetiği, zeka düzeyi, duyguları ve ömrü tasarlanamayan; annenin yaklaşık 280 günlük çilesinin sonunda bir et yığını olarak dünyaya gelecek yaratık. Şimdilik hiçbir şeyi sipariş verilemeyen bir ürün.

Fiziği, metabolizması, zekası, duyguları ve oluşacak beklentileri belli olmayan, büyük ihtimalle ebeveynleri ile çatışacak bir kimlik. Dünya tarihi çocuk ve ebeveyn çatışmaları ile doludur.

Birlikte bir çocuğu paylaşmayı arzulayan insanlar, çok önemli sorumluk gerektiren çocuk yapmak duygularını birbirlerine neden yazılı deklare etmezler ve oluşturmak istedikleri çocuğa hitaben o anki duygularını yazıya dökmezler ?

Düşünebilen her insan kendini hayata sunan anne ve babasının kendisini hangi düşünceyle oluşturduklarını merak eder. İşte bunun için ebeveynler, çocuk oluşturmak isteklerini (duygularını) birbirlerine yazılı deklare etmelidirler ve istedikleri çocuğa ortak duygu ve düşüncelerini içeren bir mektup yazmalıdırlar. Bunlardan sonra çocuk yapmak için gerekenleri yapmalıdırlar ki; istenildiği günden itibaren varoluşunu algılayabilsin. Bu durum, ebeveynlerin ve çocukların birbirlerine karşı sorumluluklarını ve görevlerini anlayabilmelerinin başlangıcı olacaktır.

Oluşmamış çocuğa mektup çok yalın bir metin olmalıdır ki; çocuk ebeveynlerinin dürüstlüğünü anlasın. Çocuğu ciddiye alan her çift oluşturmak istedikleri çocuğa mektup yazmalıdır.

Ebeveynlerin sorumluluğa bu noktadan başlamaları çocuğun çok sağlıklı bireysel arşive sahip olmasını sağlayacaktır. Bu arşivin gerektiğinde ilgililerce kullanılabilmesinin, olabilecek ruhsal ve bedensel problemlerin çözümünü kolaylaştıracağını düşünüyorum.

Çocuğa verilen özverinin karşılığını almanın mümkün olmadığı bilincine ulaşmış toplumlarda, nüfus zaten azalmaya başlamıştır. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..