Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

01 Eylül '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Çocuk Odaları İçin Bitkiler

Çocuk Odaları İçin Bitkiler

Merhabalar; okullar açıldı, açılıyor.  Okul heyecanı herkesi sarmışken onların daha temiz daha ferah ortamlarda zaman geçirmesi bizim görevimizdir. Bu görevi; onların yaşam alanlarına yani odalarına bitki koyarak yapabilirsiniz. Çocukların hareket alanlarını etkilemeyecek ve zarar vermeyecek bitkiler seçerek ortamı ferah, temiz ve daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. İşte size çocuk odaları için kullanabileceğiniz beş bitki!…….  Bu beş bitki; tanışmak için sizi bekliyor. Hazırsanız buyurun tanışın!.

Fitonnıa sp. (fitonya);Yaprak deseni ve renkleriyle oldukça dikkat çekicidir. Maksimum 30cm kadar büyümektedir. Bu nedenle çocuk odalarında bol ışık alan masa üstüne ve raflara yerleştirebilirsiniz. Minimal yapısı ile çocukların ilgisini çeker. Herhangi bir toksik yapı içermez.

Sansevieria spp.(Paşa kılıcı): Sukkulent yapısı nedeniyle fazla su istemez. Bakımı kolaydır. Yatak kenarlarına, raflara ve köşelere konulabilinir. Havadaki zehirli gazları azaltır. Kırtasiye malzemelerinden çıkan zararlı gazları çeker,alır.

Chlorophytum spp.(Kurdela çiceği) Çoklu yaprak görünümde ve dağınık formda olan bu bitkinin bakımı kolaydır. Aydınlık ve ferah ortamları sever. Direk güneş ışığı sevmez. Odadaki küfü emer. Kötü kokuyu azaltır. Odada yüksek yerlere konulmalıdır.

Hedera helix (sarmaşık):  Sarkıcı ve dağınık bir bitkidir. Yaprak renkleri ve büyüklüğü cinsine göre değişir. Çocuk odalarında rahatlıkla kullanılabilinir. Oda içeresindeki zehirli gazları emer. Kanserojen maddeleri absorbe eder.

Nephrolepis exalta (Aşk merdiveni): Çicekleri olmaya bitki oldukça dekoratif uzun yaprakları vardır. Yüksek nemi seven bu bitki masa üstünde veya askılı saksılarda güzel gelişmektedir. Yapı malzemelerde bulunan zararlı gazları emer. Ortama bol oksijen yayar.

SEVGİ,HUZUR,MUTLULUK SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE…..

Haydi yazın bir sonraki yazı ne olsun?

Hazırlayan: Yüksek Peyzaj Mimarı Özlem Özdemir Taş

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..