Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Çocuk olmak ne demektir?

Çocuk olmak ne demektir?
 

Hepimiz çocukken bir an önce büyümeyi isteriz. Büyüdüğümüz zaman ise hep çocukluğumuz aklımıza gelir, ''keşke tekrar çocuk olabilsem'' deriz. Bu insanın en garip çelişkisidir belki de.
Tüm ruhsal sistemler, öğretiler ve hatta şimdiler de kişisel gelişim alanı ÇOCUK (gibi) OLMANIN önemini vurguluyorlar. Bende her eğitimde, çalışmalarımda bunun üzerinde duruyorum. Peki nedir Çocuk (gibi) Olmak?
 
Çocukluğumuzu hatırlayalım, neden o yaşları hep özlemle anarız? Çünkü çocuk mutludur, gelecek kaygısı yoktur, ANI yaşar. Geçmişte de değildir. Bu yüzden (yaratım) enerjisi %100 çalışır.
 
Çocukken canımız bir şey çektiğinde bunu ebeveynlerimizden isteriz. Biz istediğimizde o şeyin olmama gibi bir durumu yoktur. Yani, bir çocuk dondurma istediğinde ''ya yok, bu dondurmayı istedim ama bu olmayabilir, bu benim hakkım değil vs.'' gibi zihinsel sınırlamalar ile düşünmez. İster ve bırakır. En saf hali ile, her şey mümkün olarak ister.
 
Bir şey istediğimiz de onu aynı ÇOCUK GİBİ istemeliyiz.
 
Bir çocuk bol bol hayal kurar. Hayalin saçma sapan bir şey olmadığını bilir. Hayal yaratım sürecinin ilk aşamasıdır. Hayali onu mutlu eder. Hayal kurdukça istediğimiz şeye daha fazla yaklaşırız. Dünyada yapılmış hiç bir şey yoktur ki başında hayal kurulmadan gerçekleşmiş olsun.
 
Ama yetişkin olunca hayaller anlamsız gelir. Kişi hayallerine ve kendisine inanmayı unutur. Mutsuz olur.
 
Çocuk coşkuludur, Enerji doludur. Düşe kalka büyür. Her şeye sonsuz bir merakla bakar. Keşfetmekten çekinmez. Denemekten vazgeçmez. Bisiklete ilk binişte düşen bir çocuğun ağzından ''hayır, olmuyor bunu başaramayacağım!'' gibi bir cümle duydunuz mu? Oysa yetişkin olarak denemeden vazgeçtiğimiz ne çok şey var değil mi?
 
...ve çocuk saftır. Temizdir, olduğu gibidir. Samimidir. Rol yapmaz. Beğenmediyse söyler, beğendiyse güler, boynuna sarılır. Bakın bakalım ilişkilerimizde ne kadar samimiyiz, dürüstüz? Korkularımızdan dolayı yüzümüzde kaç kat maskeyle geziyoruz!
 
En önemlisi. Çocuk korkmaz. Bir çocuğun zihninde KORKU kodu yoktur. Korku sonradan, ebeveynler, çevre, okul, toplum ve dünya tarafından çocuğa öğretilir. Korkan çocuk çocuk değildir. O artık YETİŞKİNLİĞE, o çok özendiğimiz şeye adım atmıştır.
 
Her ne yapıyorsak dostlar ÇOCUK GİBİ yapmalıyız. Çocuk olmalıyız.
 
''Çocukluk etme!'' diyenlere kulak asmayın. Boş verin. Siz çocuk olun Dostlar wink ifade simgesi
 
 
Cumhur Çetin/Profesyonel Yaşam Koçu
 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..