Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Çocuk Sahibi Olabilmek; Belge Temelli Olsaydı!

Çocuk Sahibi Olabilmek; Belge Temelli Olsaydı!
 

Bir şeyi yıkmanın yolu kolaydır ancak yapmak için bilim, matematik, fizik, edebiyat, görgü, mimari yaşanmışlık gerektir. Toplum da böyle...

Birçok insanın şehirde yaşadığı günümüz dünyasında şehirleşme ile birlikte kuralların da halkın istekleri doğrultusunda düzenlenmesi gerekir. Ama düzenlemede yetkili olacaklar sorunun değil, çözümün sebebi olanlar olmalıdır.

Halkı canından bezdiren kanundışı işlerle meşgul olan, kişilerle ilgili özellikle hırsızlık yapanlar, magandalar, daha birçok alanda sıradan işinde gücünde olan insanları canından bezdiriyor ve halkın resmen bir virüs gibi canından bezdirip, toplumsal kansere dönüştürüyorlar.

Halka kurallarla ilgili gerçekten soru sorulmalı ve bunların halkın talepleri üzerinden yeniden huzur ortamı inşa edilmelidir.

Halka sorulması gereken sorular;

Hırsızlık yapanın cezası ne olmalıdır?

A)

B)

C)

D)

Cinayet işleyenin cezası ne olmalıdır?

Doğaya ceza veren kişilerin cezası ne olmalıdır

Trafik kazası sonucu adam öldürenin cezası ne olmalıdır?

Vergi kaçırmanın cezası ne olmalıdır?

Kamu malını kendi üzerine geçiren birinin cezası ne olmalıdır?

Hırsız kime denmelidir?

Trafik kurallarına uymadığı için maddi ve manevi kayba neden olanın cezası ne olmalıdır?

Uyuşturucu satarak gençleri zehirleyenlerin cezası ne olmalıdır?

Vatanın birliğine kastedenlerin cezası ne olmalıdır?

Tecavüz suçlularının cezası ne olmalıdır?

Halkın durum ne olursa olsun, değişen ancak değiştiği halde huzuru sağlamaya yetmeyen, yapanın yanında kaldığı bir sistemden çok haklının hakkını Allah’a havale etmeksizin bu dünyada aldığına inandığı bir sisteme olan özlemi gün geçtikçe artmaktadır.

Birçok insan öncelikle kamu adına gücünü eline geçiren kişilerden öncelikle rahatsızdır ve bu rahatsızlık gün geçtikçe artmaktadır. Çünkü hukuka olan güven, hukuk karşısında kişilerin eşit olmadığına dair ciddi bir inanç toplumun hemen her kesiminde karşılık bulmaktadır. İnsanların günümüz toplumlarında kendi adaletlerini aramaları, toplumsal felaket, toplumun intiharıdır.

Türkiye’de bir yandan meslek sahibi, üretici gücü olan nüfusa olan ihtiyaç varken; aynı zamanda dünyanın arz-talep bakımından birbirine karşılık gelmeyen ve yine bunun temelinde de adalete güvensizlik vardır,  insanımız ve insanımıza göre istihdam oluşturma konusunda ciddi bir sorun yaşanmakta; “vida ve somun arasında” büyük farklar bulunmaktadır. Bu durum; şehirlerde mutsuz insan sayısını her geçen gün artırıyor.

Türkiye’de konuşulması gereken konulardan biri de hayatı boyunca bir gün dahi yasal işlerde çalışmamış, işinde gücünde insanların emeğiyle üretenleri tehdit eden birisi seçimlerde; bir gün vergi ödememiş, hayatı gayri yasal işlerle geçmiş birisinin seçimdeki oyu da bu ülkede seçim sonuçlarını etkileyebilmektedir. Bu kabul edilebilir bir şey değil, namuslu insanlara toplumun asalaklarını bindirmek ve asalaklarla, asillerin aynı şekilde değerlendirildiği hiçbir yöntem sağlıklı bir yaklaşım olmayabilir.

Başka bir sorun da artık gerçekten durup düşünmemiz gerekiyor. Bisiklet, motosiklet, otomobil için belge ve eğitim, ruhsal ve psikolojik testlerin şart olduğu belgelendirmede evlilik ve çocuk dünyaya getirmek de sorumluluk şartlarına bağlı olmalı mıdır?

Ufak bir iş açan kişiden istenen belgeler arasında tecrübe ve kalfalık ustalık belgesi gerekiyor.  Evlilik kurumunu inşa eden insanların birtakım belgeler, eğitimler günümüz dünyasında gerekliliklerden en önemlilerinden biri olabilir. Sayısal çoğunluktan nitelikli çoğunluğa, proje bazlı üretimler günümüz dünyasının gereklerindendir!

EYBK (Evlilik için Yeterlilik Belgelendirme Kurumu; ki böyle bir kurum yok.) bu konuda da yeterlilik belgeleri verebilir! 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..