Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '10

 
Kategori
Satranç
 

Çocuk Satranç Kulübü, Mersin Akdeniz Belediyesi’nin gururu

Çocuk Satranç Kulübü, Mersin Akdeniz Belediyesi’nin gururu
 

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen çocuk ligi yarışmalarında Mersin il birinc


Akdeniz Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Satranç Kulübü’nün üstün yetenekleri büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye Satranç Federasyonu’nca düzenlenen ‘Çocuk Ligi Türkiye Şampiyonası’nın Mersin ayağında il birinciliğini kazandı. Birinci lige çıkarak Mersin’in gururu olan beyin takımı, Ankara’da düzenlenecek Türkiye Satranç Şampiyonası’na bilet almaya hak kazanan kulüp oldu.

Mersin’de, Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Akdeniz Belediyesi tarafından kurulan ‘Çocuk Satranç Kulübü’nün minik yeteneklerinden oluşan satranç takımı, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından, satrancı geliştirmek için dünyada ilk kez düzenlenen ‘11 Yaş Altı Çocuk Ligi Şampiyonası’nda il birinciliğini kazandı. Mersin’de 13 takımın karşılaştığı turnuva sonucunda Akdeniz Belediyesi Satranç Kulübü’nün minik yetenekleri, tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrılarak Mersin Şampiyonluğu’nu elde etti.

Minik şampiyonlar Başkan Türk’ü ziyaret etti

Mersin’in satranç şampiyonları, Ankara yolculuğu öncesinde, Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Fazıl Türk’ü makamında ziyaret etti. Eğitmenleri, Satranç Federasyonu İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kaplan ve veliler Ercüment Ulusoy ile Fatih Saim’in de katıldığı ziyarette Başkan Fazıl Türk, gelecekte düzenlenecek benzeri tüm etkinliklerde Akdeniz Belediyesi olarak çocuklara destek olacakları mesajını verdi.

Satrancın, yüzyıllardır oynanan, strateji ve taktik üzerine kurulu bir oyun olduğunu belirten Başkan Türk, “Böylesine önemli ve tüm dünyada yaygın bir spor dalında, Akdeniz adına bizi onurlandırdıkları için çocuklarımıza ve de velileri ile eğitmenlerine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın, Ankara’da düzenlenecek turnuvada da bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyor, başarıların devamını diliyorum” dedi.

Takımın başarısı nedeniyle eğitmenleri Mehmet Emin Kaplan ve velilerine de teşekkür eden Başkan Türk, minik şampiyonları da kutlayarak onlara çeşitli hediyeler verdi. Çocukların ve gençlerin iyi yetişen bir nesil olarak geleceğe hazırlanması, yeni çevreler edinmesi kadar strateji üzerine kurulu satranç ve benzeri zeka ve yetenek geliştiren sporların önemine dikkat çeken Başkan Türk, çocuklarını bu tür sporlara özendirmeleri, yönlendirmeleri ve desteklemeleri konusunda ailelere çağrıda bulundu.

Uluslar arası karşılaşmalara katılma şansı yakalayabilecekler

Mustafa Alpago Gülsoy, Oğuz Kağan Güney, Helin Saim, Yazel Şahin, Poyraz Özmen, Nisan Ulusoy, Nezihe Ezgi Menzi ve Sena Aksel Biçer’den oluşan Akdeniz Belediyesi Satranç Takımı, 17-26 Nisan 2010 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Çocuk Ligi Türkiye Şampiyonası’nda Mersin adına yarışacak. Bundan sonra 1’inci ligde Mersin’i ve Akdeniz Belediyesi’ni temsil edecek olan takım, katılacağı şampiyonada da başarı elde etmesi halinde, bu kez de uluslar arası karşılaşmalara katılmaya hak kazanacak.

Mersin Akdeniz Belediyesi Satranç Takımı’nın çok büyük başarılara imza attığını belirten Türkiye Satranç Federasyonu İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kaplan, ise, Mersin’de, 13 takımın katıldığı bir turnuva ile gerçekleştirilen karşılaşmaların çok çekişmeli geçtiğini vurguladı. Kaplan, “Bünyesinde, Milli Takım’da mücadele eden 6 sporcunun da bulunduğu Akdeniz Belediyesi Satranç Takımı, kentteki tüm maçlarını kazanarak 1’inci olduğu gibi, Ankara’da yapılacak şampiyonada da Mersin’in ve Akdeniz Belediyesi’nin gururu olmak için elinden geleni yapacaktır” dedi.
Başkan M.Fazıl Türk ve Belediyenin yöneticilerini spora ve eğitime verdikleri destekten dolayı tebrik ederim.Mersin ve Ülkemiz için başarılı çalışma tüm insanlar için tebrik mesajım geçerlidir. Tek vücut, tek yürek ve tek ses olalım, yarınlarımız için...

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..