Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çocuk suistimalleri-3

Çocuk suistimalleri-3
 

Sileyim mi abi? Abla Mendil alcan mı? Okul param çıksın be abla? Abi harçlığım için? Abi, abi sileyim be abi?

Onları büyük şehirlerin trafik ışıklarında görüyoruz. Yaz, kış kırmızı ışıkta beklerken arabamıza yanaşıyorlar. Ellerinde bir sünger arabamızın camını silmeye çalışıyorlar. Karşılığında ise para istiyorlar. Birisi araba camını silmeye çalışırken, diğeri de mendil ya da sakız satmak istiyor. Peki biz ne yapıyoruz. Biz ne yapmalıyız?

Yoklarmış gibi davranmak revaçta, biliyoruz ki onları sokakta çalışmaya iten büyükleri ve hatta belki de aileleri var. Çocuklara para vermek onların sırtından kazanç elde edenlerin ekmeğine yağ sürmek anlamına geliyor ki kabul edilemez.

İlgi göstermek ve para vermek daha az tutulan bir durum yukarıdaki sebepten.

Yokmuş gibi davrandığımız sokak işçisi çocukların akıbeti ne oluyor?

Bu çocuklar da bizim mutlu yarınlarımızın temeli değil mi?

Aileler nerde, bu çocukların anne, baba ya da onları koruyup kollayacak hiç mi bir yetişkinleri yok?

Neden Türkiye' de çocuk pornosunun bu kadar yaygın olmasına şaşıyoruz ki. Kaçının can güvenliği var. Kurtlar sofrasında bir lokma et bu çocuklar. Hangi tehlikeye karşı kendilerini koruyacaklar, tehlike ne olduğundan habersiz oradan oraya koşturuyorlar.

Bütün bunları göre göre ve bile bile hiç birşey yapmamak suça ortak olmak gibi geliyor bana. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek nereden çıktı bunca yılan diye feryad etmek de çok anlamsız.

Bugün sokakta araba camı silerek para kazanmaya çalışan çocuklar, yarın büyük olacaklar. Daha da büyüdüklerinde ne yazık ki arba camı silerek para kazanamayacaklar. Bile göre suça ittiğimiz bir nesli, yarın canımızı yaktıkları zaman yargılamamalıyız.

Rüzgar eken fırtına biçer... Unutmayalım.

 
Toplam blog
: 22
: 789
Kayıt tarihi
: 16.10.06
 
 

Bebekken çok sessiz olduğum için gerizekalı şüphesiyle doktora götürülmüşüm. Çizgi filmlerde bile ağ..