Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '10

 
Kategori
Koleksiyon
 

Çocuk ve gençleri koleksiyon yapmaya yönlendirmek

Çocuk ve gençleri koleksiyon yapmaya yönlendirmek
 

Klimt


Çocuklar çabuk sıkılır, bazen alınan en değerli oyuncaklar bile 3 gün sonra yüzüne bakılmaz hale gelir. Bugünün oyuncakları, çocuk objeleri yarının müzelerini oluşturabileceğini düşünerek onları sahip oldukları şeyleri hem korumaya hem de koleksiyon yapmaya yöneltebilirsiniz.

Bu onları gülümsetir, farklı hissettirir ve duygularını ön plana çıkarır.

Yakın zamanda fark edeceksiniz ki, çocuklar objeleri toplamaya başladığında, önce sınıflandıracaklar daha sonra siz istemeden korumaya başlayacaklar.

İşte çocuk ve gençlerimizi koleksiyon yapmaya yöneltecek bazı ipuçları

1. Önce keyif alacağı koleksiyonu oluşturması için ona seçimde destek olun.

Koleksiyonerliğin birinci kuralı severek almaktır. Sizin için anlamsız gelen objeler çocuğunuz için çok anlamlı olabilir. Ayrıca farklı olan her zaman daha çok ilgi çeker.

2. Antikacılar ve fuarlar

Sizinle birlikte fuar, dükkanları gezmeye başlasın. Hatta onlara 10-20 lira para verip sizden izin almadan beğendiği, koleksiyonunu tamamlayacak bir objeyi almasına izin verin. Objeyi satın alırken sorgulaması için ona destek olun.

3. Açık Pazarlar

Çocuklar açık pazarlarda bir sürü stand içinde hem çok eğlenecek hem de araştırmacı ruhları gelişecektir. Bit pazarlarını gezerken onları da götürün. Keşfetmesini sağlayın, yanınıza alacağınız bir büyüteç onu daha çok havaya sokacaktır.

4. Diğer koleksiyonerler ile tanıştırın.

Tanıdığınız diğer koleksiyonerler ile tanıştırın. Onlarla yaptığı koleksiyonu paylaşsın, bilgi alsın. Bu yaklaşım yaptıkları koleksiyonun ileri de ne kadar değerli olabileceği algısını yaratır.

5. Koleksiyonuna iyi bakmasını öğretin.

Koleksiyonunun özelliğine göre bakımını ilk etapta öğretmek gerekebilir. Çocuklar bizim gösterdiğimiz dikkati çoğu zaman gösteremez.

6. Koleksiyonunun görünmesini sağlayın.

Çocuğunuzun koleksiyonunu teşhir edebileceği özel bir alan hazırlayın. İlk etapta şefaf bir kutu bile olabilir. Koleksiyon büyüdükçe uygun camlı bir dolap alabilirsiniz.

7. Klüp ve Dernekler

Ülkemizde az da olsa, internet üzerinden antika gruplarına ulaşmak oldukça kolay. Önce sizin araştırmanız gerekebilir. Sosyal ağları bu amaçla kullanıp onun üye olmasını sağlayabilirsiniz.

8. Kişisel Hazinenizi Paylaşın

Kendi koleksiyonunuzdan parçaları onunla paylaşmaya başlayabilirsiniz. Çocuklar, ebeveynlerinin çok değer vermeye başladığı bir objeye sahip olmayı sevecektir.

Sevgiler

http://www.koleksiyonerim.com/

 
Toplam blog
: 23
: 1189
Kayıt tarihi
: 16.12.08
 
 

1 Mart 1975 İstanbul doğumluyum. Özel bir sağlık kuruluşunda pazarlama alanında çalışıyorum. ..