Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

Çocuk ve okuma kültürü

Çocuk ve okuma kültürü
 

Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Eğitim Sen Ankara Şubeleri’nin Çocuk ve Okuma Kültürü Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.

24 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan 1. oturum Başkan Münevver OĞAN, ’ın yönetiminde yazar Çetin ÖNER’in “Kitap ve Çocukluk” , Prf.Dr. Seadat SEVER’in “Metin-Okuma Kültürü ilişkisi”, Ar.Gör. Yusuf ÇOTUKSÖKEN’in “Görsel Ürünlerin (Resim, Fotoğraf, Karikatür vb.) Çocukların Okuma Kültürü Edinmelerindeki İşlevi”, Yrd.Doç.Dr. Necdet NEYDİM’in Çocuk Edebiyetınnın Gelişiminde Çevirinin Etkileri” ana başlıklarını taşıyor.

2. oturum Prof.Nejla Kururl Tural başkanlığında: Doç.Dr. Kemal İNAL’ın “ Okuma Kültürü ve Medya”, Aydın Afacan’ın “Şiir ve okuma Kültürü” , Öğrt. Gör.Cemil KURT’un “Yazınsal Ürünlerde dil Sorunları” , Tuğba ÇelikÖZER’in éÖyküde Ön-Arka Plan Bilgisi ve Etkin Öğrenme” , bildirileri ile sürüyor.

3. oturum “ Bir süreç olarak okumanın önemi” başlığını taşıyor. Prof.Dr. Ali GÜLTEKİN’in “ ÇÖocuk ve gençlerde Okuma Kültürü Oluşturmada Çocuk ve Gençlik Edebiyatı, Eğitimin Önemi” , Doç.Dr. Leyla UZUN’un “Yaratıcı bir Süreç Olarak Okuma” , Yrd.Doç.Dr. H.Ömer GÜZEL’in “Okuma Kültürü Geliştirmede Yaratıcı Drama “ sunumu ile devam ediyor.

4. oturum “Okuma Kültürünün Geliştirilmesi” başlığını taşıyor. Akif Çoşkun başkanlığında Prf. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK’ın “Bibliyoterapi: Okuma İle Sağaltım”, Prf.Dr. Bülent YILMAZ’ın “ Çocuklarda Okuma Kültürünü Geliştirme”, yazar Sevim AK’ın “Anadolu’dan Çocuk Sesleri”, Nabi BELEKOĞLU’nun “Çocuk Kitaplarında NitelikArayışları:Bir Okuma Projesi ve Öneriler” , Av.Nuray GÜROL’un “ Çocuğu Kitapla Tanıştırmak” başlıkları ile düşüncelerini izleyeceğiz.

Senpozyumun “Çocuk Buluşması” bölümü mini dinleti ile başlıyor. Erdal ÖZ ‘ü anma ile devam ediyor.

Forum: ” Çocuklar Çocuk Edebiyatını ve Okuma Kültürünü Tartışıyor” bölümü sempozyumun en etkileyici bölümü bana göre. Büyüklerin onca bilimsel tartışmalarının ardından sempozyumun öznesi çocukların ilginç, önyargısız, içten görüş ve düşüncelerini öğreneceğiz.

Sempozyumun son bölümünde çocuklar “Okumanın Resmi” ni yapacaklar.

Çocukları, geleceği ve okumanın dünyayı güzel kılacağını düşünen herkesin davetli olduğu sempozyum, Eğitim Sen Ankara Şubeleri’nin örnek bir çalışması.

Her türlü hesabın siyasi veya ekonomik çıkara göre biçimlendiği zamanımızda soluk alabileceğimiz bir atmosferi paylaşmak gelecek için mutlu, düşler kurmanın kapısını aralayacak.

Bilimsel bir çalışma olarak kitaplaştırılacak olan sempozyuma hepiniz davetlisiniz.

Görüşmek üzere.

ATAUM:Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi Cebeci, Ankara.

Ankara 23/05/2008 N.Tüfekçi

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..