Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '14

 
Kategori
Bilgisayar
 

Çocuk ve oyun

Çocuk ve oyun
 

Kişisel gelişim için oyunlar çok önemlidir. Bu konuda çocukların eğitiminde dikkat edilmesi gereken ve uygulamada sıkıntı çıkmaması adına oynanacak belli başlı oyunlar bulunmaktadır. Bu oyunlar ciddi olarak seçilmeli ve özellikle insanı yormayacak yâ da kötü düşüncelere sevk etmeyecek oyunlar olmalıdır. Bu yüzden de çocuklar için ayrıca oyunlar üretilmektedir. Bu oyunlar belli bir yaş seviyesine hitap eder ve o kesimin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Çocuklar için oyunlar en iyi öğrenme araçlarıdır. Çünkü çocuklar her şeyden çok eğlenmeyi severler. Eğlenen ve o andan keyif alan çocukların öğrenmesi de bununla beraber kolaylaşır. Zaten şuan en popüler öğretme şekillerinden birisi de kesinlikle çocuk oyunlarıdır.

Bu oyunlar sayesinde ebeveynlerde gayet rahatlıkla çocuklarını kontrol altına alabilir ve eğitiminde çok daha yararlı olacak davranışlar sergilemelerini sağlayabilirler. Teknoloji giderek geliştiği için artık hâlihazırda çocuklar tarafından en çok beğenilen oyunlar internet üzerinden oynanmaktadır. Bu oyunlar çocukların çok beğendiği karakterlerden oluşmaktadır. İlgiyi üzerine yoğunlaştırma konusunda da gayet başarılılardır. Bu tarz oyunlar hem eğlence anlamında çok yeterli iken hem de zekâyı geliştirme ve doğru yöne yöneltme konusunda da gayet başarılıdır. Oynanan oyunlardaki amaç doğrultusunda hareket eden çocuklarımız hedef koymayı ve onu başarmak için doğru şekilde düşünmeyi öğrenirler. Bu da çok önemli bir vasıftır. Bu yüzden çocuk oyunları özellikle küçük yaştaki çocukların gelişimi için çok önemlidir.

megaoyunFakat ne olursa olsun ebeveynler bu konuda duyarlı olmalıdır ve her şeyin fazlasının zarar olduğu bilincini çocuklarına yerleştirmelidirler. Çünkü çocuklar küçük yaşlarda bunun farkına varamayabilirler. Bu bir gelişim yâda keyiften çıkıp tutkuya dönüştüğünde işler biraz daha zorlaşabilir. Bu yüzden aileler bu konuda bilinçli hareket ederek çocuklarını takip etmelidir. Bu tarz oyunlar doğru zamanlarda ve yeterli süre oynandığı zaman yararlı olacaktır.

Bu bilinç her zaman için bizim içimizde olmalıdır. Bu tür oyunlarda çocuklara zararlı olabilecek hiçbir unsur yer almaz. İyiyi ve doğruyu göstermek amaç edinilir. Çok fazla beyin yoracak oyunlarda çocuk oyunları içerisinde yer almaz. Çünkü küçük yaşta çok fazla düşünmek yerine direk bilgiyi alabilmek çok daha önemlidir.

oyunBu tarz internet üzerinden oynanan oyunlarda gerektiğinde aile üyeleri de önceden test ederek çocuklarına yararlı olup olmayacağını test edebilirler. Aslında bu oyunlar her yaş düzeyi için hazırlanabilmektedir. O yüzden yetişkin bir insanda bu oyunları oynarken keyif alabilir. Fakat tabi ki de eğitici düzeyi küçük yaşlarda ki çocuklar için geçerlidir. Bu sebepten ötürü de çocukların gelişiminde bu tarz oyunlara izin vermek ve oynamalarını sağlamak güzel bir eğitim olacaktır.

Günümüzde sevgi dolu, iyi kalpli ve doğruyu gösteren kahramanların olduğu oyunlar çocukların daha iyi yetişmesini sağlamada bilim adamları tarafından da yararlı bulunmuştur. Bu yüzden çocuk oyunları güzel bir eğitim aracıdır.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..