Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Çocuk yuvası mı, yoksa köle evi mi?

Çocuk yuvalarında  zavallı yavrulara orantısız işkence uygulandığı haberlerini alıyoruz.Şayet böyle bir durum varsa er veya geç açığa çıkacaktır. Rahmetli anneciğim: “Yapılan kötülükler al gömlektir elbet bir gün al gömlek gibi sırıtır, meydana çıkar.” Derdi. Cumhuriyet Savcılığının gereğini yapacağına inanıyorum. Anne ve baba, kardeş sevgisinden mahrum olarak yaşayan bu yavrucaklara elimizden gelen sevgi ve şefkati göstermemiz, onları bağrımıza basmamız gerekir. O yuvada annelik görevini üstleniş olan kişilerin, görevlerini kusursuz ve eksiksiz yapmaları gerekir. Orada çalışan görevliler yönetim tarafından sıkı bir şekilde denetlenmeli. Sıradan insanlar bakıcı anne diye çalıştırılmamalı. Belli bir eğitim almış, vicdanlı, çocuklarla iyi diyalog kurabilen sabırlı kişilerden seçilmesi gerekir. Her çocuk yuvasına kamera sistemi konulursa, çalışanların kamera yardımı ile görevlerini layığı ile yapıp yapmadıkları, çocuklarla olan diyalogları görüntülenecektir. Baskı ve şiddet uygulayan sözde annelere sesleniyorum: "Çocuklara işkence uygulayan  vicdansızlar insan olamazlar. Şayet böyle bir canavarlığı yapıp o kimsesiz yavrulara işkence baskı uyguladıysanız, Allah sizin cezanızı verecektir. Sizlerin çocukları işkenceye maruz kalsa içiniz yanmaz mı?

ÇOCUK YUVASI MI? YOKSA KÖLE EVİ Mİ?

(NETTEN ALINTI)

 

Şayet o yavrulara el kaldırdıysanız bu vicdansızlığınızın cezasını er geç çekeceksiniz." Bu haber içimizi sızlattı. İnşallah gerçekler kısa zamanda aydınlanır. Zaman, zaman Ülkemizin çeşitli İllerinde bulunan bazı yuvalarda çocuklara şiddet uygulandığına, gerek görsel gerekse yazılı basın aracılığı ile,  çok çirkin iç sızlatıcı görüntülere şahit olduk. Araştırmacı gazetecilerin haberlerini izledik üzülüp kahrolduk. Şimdi yine aynı haberleri okuduk. Haberdeki isimleri ve Bakım Evinin ismini  vermiyorum. Konu savcılığa intikal etmiştir. Savcılık araştırıp gereğini yapacaktır. Allah vicdansızların gönlüne sevgi ve merhamet versin.Selam ve saygılar.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

İskenderun'da, çocuk yuvasında kalan çocuklara fiziksel şiddet ve psikolojik baskı uyguladıkları iddia edilen 3 bakıcı annenin işine son verildi.

Hatay’ın İskenderunİlçesi’ndeki bir çocuk yuvasında kalan çocuklara fiziksel şiddetve psikolojikbaskı uyguladıkları iddia edilen 3 bakıcıannenin işine son verildi. Olayla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İddiaya göre geçen aralık ile ocak aylarında taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan bakıcı anneler N.A, E.Ç ve N.Ç, 12 yaşlarındaki G.N.D., E.Y ve Ö.D.Ç adlı kız çocuklarını, altlarını kirlettikleri, yaramazlık yaptıkları için oklava ve tahta kaşıkla dövdü. Bakıcı anneler, bazı zamanlar da ise çocukları tuvalete kilitleyip, yağmur altında, soğuk havada bırakarak cezalandırdı. M.T. isimli çocuğun ise eline tahta kaşıkla vuruldu. Bu sırada tahta kaşık kırıldı. C. isimli çocuk ise birçok kez dövülüp, benzer şekilde cezalandırıldı.  EVE TEMİZLİĞE GÖTÜRMÜŞ  Fiziksel şiddet ve psikolojik baskıya uğrayan çocukların ifadelerinde ayrıca bakıcı annelerden birinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunu diğer bakıcı annenin evine götürüp, burada temizlik yaptırdığı ortaya çıktı. Ayrıca, yuvada gece yarısını geçtikten sonra çocukların uyandırılıp, mutfakta bulaşık yıkattırıldığı, tuvaletlerin ve banyoların temizlettirildiği ortaya çıktı. CUMHURİYET SAVCILIĞI DEVREDE Kurum yetkilileri çocukların iddiaları üzerine durumu İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na yansıtıp, 3 bakıcı annenin işine son verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı da iddialarla ilgili soruşturma başlattı.  (DHA)

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..