Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocukla seyahate giderken yanımıza alınacaklar

Bebeğiniz ya da çocuğunuz var ve halen onun valizini siz yapıyorsanız bunları unutmak bir anneye hiç iyi gelmez. Yetişkinlerin ihtiyaçları genelde tatil köyleri ya da tatile gittiğiniz tesisin yakınında bir şekilde satın alınarak tedarik edilebiliyor. Ancak bebek/çocuk malzemeleri için aynı şey geçerli olmayabilir.

Çocuklu hayatın başlıklarından biri de çocukla tatil. “Neler almalı? Hangi ihtiyaçlar önemli, hangileri gereksiz?” Annenin bakış açısına ve çocuğumuzun yaşına göre farklılık gösterebiliyor. Hemen hemen herkesin hem fikir olduğu ana ihtiyaçlar hijyen, bakım, beslenme, giyim, konaklama, seyahat konforu ve eğlencedir.

 

cocukla-seyahat

 

Hijyen: Çocuğunuz için temizlik malzemeleri, ıslak bakım mendilleri, bebek bezi, alt açma ürünleri, dış mekanlarda kullanmak isterseniz sprey şeklinde ya da mendil şeklinde yüzey temizleyicileri alabilirsiniz. Ben tuvalet ve yemek yenen mekanları düşünerek mutlaka alırım dediğim şeyin ıslak mendiller olduğunu belirtmek istiyorum.

Bakım: Kalacağınız tesiste banyolarda kullanılmak için verilen mini şampuan/krem/sabun gibi ürünler çocuğunuza uygun değilse, düzenli kullandığınız bakım ürünlerini yanınıza almanız gerekir. Florlü diş macunu kullanmayan çocuklar için kendi diş macunu ve fırçası önemlidir. Yaz tatilinde güneşten korumak için koruma faktörü uygun, mineralli güneş koruyucular , kolayca sürülen sprey formundaki güneş bakım ürünleri de faydalıdır.

Çocuğunuz için ateş düşürücü, ateşölçer, böcek sokmaları ve yaralanmalar, kesikler için merhemler, kulak çubuğu, temiz steril bez ve oksijenli su ilaç çantanıza eklenmeli. Bebeğiniz varsa ve onu halen yetişkin kuvetinde yıkayamıyorsanız,şişirip katlanabilen minik bebek küvetleri de işinize yarar mutlaka.

Beslenme: Halen mama sandalyesine oturan çocuklar için portatif mama sandalyesi alabilirsiniz. Artık pek çok tesiste mama sandalyeleri yeterli sayıda bulunuyor, çoğunlukla taşımanıza gerek kalmaz. Tek kullanımlık mama önlükleri, çok küçük bebekler için gıdasını kendiniz hazırlamak isterseniz buharlı pişiriciler, minik bir seyahat tipi sterilizatör, bebeğinizin mama kapları, kaşık, çatal , alıştırma su bardakları, biberon ,emzik gibi ürünleri de çantanıza ekleyin.

Giyim: Gideceğiniz lokasyondaki hava koşullarını mutlaka seyahatten önce kontrol etmelisiniz. Havanın durumuna göre kalınlığı birbirinden farklı 2 çeşit giyecek ve dış giyim almakta fayda var. Kaldığınız tesisin odasında klima koşullarını değerlendirip çocuğunuz için bir battaniye, ince bir pike çantada mutlaka bulunmalı. Deniz kıyısında giyecekleri UV korumalı deniz/plaj kıyafetleri, mayolar, güneşten koruyacak uygun bir şapka, gözlük gerekecektir.

Konaklama: Kalacağınız tesiste bir bebek yatağı olup olmadığını, en azından odanıza portatif park yatak konup konmadığını gitmeden önce kontrol edebilirsiniz. Böylece bu ürünleri yanınızda taşımanıza gerek kalmaz. Kaldığınız odadaki aydınlatma koşulları çocuğunuzu rahatsız edebilir, daha loş bir ışık için minik bir ev tipi ampül ya da aydınlatma aracı almayı unutmayın. Ayrıca ona evdeki uyku alışkanlıklarını anımsatmak için uyku arkadaşını, sevdiği bir objeyi de götürün.Fazladan taşımış  olsanız da çocuklar tatilde uyku düzenlerinin dışına çıkar ve zorlandığınız an ” neden almadım o eşyayı?” demek yeteri kadar eziyetlidir, güvenin bana.

Seyahat Konforu: Seyahatinizi karayolu araçlarıyla yapacaksanız oto koltuğu güvenlikte ilk akla gelen üründür. Ayrıca yolda mola vermeniz gerekebilir. Molalarda kullanılmak üzere portatif tuvalet adaptörü işinize yarayacaktır. Camdan yansıyan güneş ışınları için çantanıza bir güneşlik atmakta da fayda var. Ayrıca çocukların sevdiği şarkılardan oluşan bir iki CD, mini CD player, bulantı ve kusmaya karşı doktorunuzun önereceği ilaçlar da yanınızda olmalı. Araba tutmasına karşı pek çok doğal ürün öneriliyor ancak ben en çok limon ve lavantanın faydasını gördüm.

Uçak yolculuklarında bebekler ve küçük çocuklar kabin basıncından negatif etkileniyor. 0-12 ay aralığında bebekler için emzirmenin yanı sıra emzik , biberon gibi yardımcı ürünler çok işe yarar. 12-36 ay aralığında bebekler çiğnemeyi öğrendikleri için kuru yemiş, meyve, süt, meyve suyu, su gibi gıdalarla yutkunabilir ve kulak basıncını düşürebilirler. 2 -3 yaştan sonra çocuklarımıza şekersiz ciklet çiğnetmek iniş ve kalkışlarda çok zorlandığınız anlarda bir alternatif olabilir. Aynı zamanda ona seyahate çıktığınızda uçakta ağzınızı açıp kapama egzersizleri yapacağınızı önceden anlatıp, bu ürünleri kullanmadan da çözüm geliştirebilirsiniz. 

Devamı:

 
Toplam blog
: 48
: 5171
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

1978 doğumlu, Uluslarası ilişkiler mezunu, uluslarası lojistik uzmanı, sosyal medya meraklısı, bl..