Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '13

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocukla ve bebekle tatil önerileri

Çocukla ve bebekle tatil önerileri
 

cocuk ile tatil


Yapın: Çocuğunuz ile araba, uçak, tren yolculuklarında güvenli ve çocuğunuza uygun araba koltuğunu kullanmayı unutmayın.

Dikkat!: Çocuğunuz ile yola çıkarken tatilde ihtiyacınız olabilecekleri paketlerken, çocuğunuzun en sevdiği oyuncağını ve gerekebilecek ilaçları unutmayın.

Yapın: Çocuğunuza bavulu dışında yolculuk sırasında gerekebilecekler için yanınıza bir çanta hazırlayın. İçine yedek üst, alt kıyafetlerini, oyalanması için kitap, boyalar, onu sakinleştiren oyuncakları, atıştırmalıklar ve su koyabilirsiniz.

Dikkat!: Çocuğunuz ile yolculukta yanınıza gerekebilecek ilk yardım kitinizi hazır edin. Ufak kazalarda yanınızda yara bandı ve dezenfektan olması size kolaylık sağlayacaktır. Yanınıza termometre, ağrı kesici, ateş düşürücü, güneş kremi, dezenfektan krem,  antistaminik ve yara bandı alabilirsiniz.

Yapın: Yolculuk boyunca çocuğunuzun vücut ısısını kontrol edin. Çocuğunuzu olabildiğince kat kat giydirin. Böylece sıcak hissettiğinde üstünü çıkarmanız , soğuk geldiğinde de giydirmeniz daha kolay olacaktır.

Dikkat!: Çocuğunuzu rahatlatan ve yanında olmasını istediği oyuncağını ve battaniyesini unutmayın. Uyku geçişlerinde ona yardımcı olan nesneleri de bavulunuza ekleyebilirsiniz böylece ilk kez uyuyacağı ortamı daha az yadırgar.

Yapın: Çocuğunuzun tüm yolculuk sırasında ve tatilde kendini meşgul edebileceği kadar oyun/oyuncak , etkinliğinizin yanınızda olduğundan emin olun. Tatil için çocuğunuza sürpriz bir iki yeni oyun/oyuncak yanınızda götürebilirsiniz.

Dikkat!:Yolculuğunuz uzun ise çocuğunuzun hareket edebilmesi için mola vermeyi, ayağa kalkıp yürümeyi unutmayın. Yetişkinler kadar uzun süre yolculuk yapak bazı çocuklar için bunaltıcı olabilir.Ayrıca tuvalet ve yemek ihtiyacını sorun, yemek saatlerini olabildiğince normal düzeninde sürdürmeye özen gösterin.Ayrıca yolculuk sırasında sıvı alımına da özen gösterin.

Yapın: Mağazalarda bulunabilen karanlıkta yıldızlar oluşturan lambalardan yanınıza alabilirsiniz. Böylece farklı bir ortamda uyurken sakinleşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın : Tatilinizi planlarken çocuğunuzun yaşına ve gelişimine uygun bir mesafede ve ortamda olmasına özen gösterin.

 

bebekle-seyahat

Çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi hakkında daha fazla bilgi ve öneri için cocuklarigelisimi.com

 
Toplam blog
: 85
: 795
Kayıt tarihi
: 04.02.13
 
 

Uzman Gelişim Psikoloğu Mika Psikoloji'de okul öncesi, okul çağı çocuklarına yönelik psikolojik d..