Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '21

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklar için Atıştırmalıklar

COVID-19 küresel bir salgın tehdidi haline gelmeden önce bile, tahmini dünyada milyonlarca çocuk açlıkla mücadele ediyordu. Açlıkla mücadele eden bu çocukların, COVID-19 salgın süresince beslenmeleri dahada zayıfladı. Bu yetersiz beslenme onları enfeksiyona karşı daha çok duyarlı yapmakta. Günlük beslenme, bakım ve destek için ebeveynlere, kendilerinin bakımını yapanlara  güveniyorlar. Ancak eğer kendilerinin bakımını yapan kişi hastaysa veya karantinaya alınmışsa çocuğa ulaşacak besin ve bakım riske giriyor. Salgın ile birleşen açlık ve bakım yoksunluğu içindeki bu çocukları düşünelim lütfen. Özellikle pandemie döneminde istraftan kaçınalım.  

Sokağa çıkma kısıtlamaları, ev karantinaları derken bu pandemi süreci bizi iyice yemeğe yöneltti. Mümkün olduğu kadar sağlıklı gıdalar ile beslenmeye çalışsakta, zaman zaman canımız katkılı ve daha az sağlıklı gıdalar isteyebiliyor.Biz de çözümü çocuklar için sağlıklı ancak görünümü daha şirin kahvaltılar, atıştırmalıklar hazırlamakta bulduk.

Günaydın Güneş: Peynir ve ceviz kahvaltıda olmazsa olmaz. Kaşar peynirden güneş, havuç ile güneş ışınları. Helva veya kavurmadan ağaç gövdesi yapıp, maydonozdan yapraklarını yerleştirin mesela. Yine kaşar peynirden bir bulut yapıp, havuç ile de çitleri tamamlayın.  

 

Akvaryumdaki Balık: Kaşar, zeytin, havuç ve cevizi buluşturuyoruz bu denememizde de. Yaratıcılık size kalmış.

 

Papatyam: Kabul ediyorumki, oldukça basit bir tabak. Pek yaratıcı olduğuda söylenemez, ancak denemediyseniz size fikir verir belki.

 

Tabaklarda cevizi eksik etmeyelim. Sağlıklı günler ??

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..