Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '19

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklar İçin Ayakkabı Seçimi

Ailenizin en küçük ferdinin ilk adımlarını görmek her anne ve babanın en heyecanlı anlarıdır. Emeklemesi, desteğinizle ayağa kalkabilmesi derken 11. ile 15. Ayları arasında desteksiz olarak yürümeye başlayabiliyorlar. Peki bu sürece gelmeden veya sonrasında ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır? Nelere dikkat edilmesi gerekmektedir.?

Öncelikle çocuklarınızın ayaklarında biz büyüklerde olduğu gibi şişme ya da ödem oluşabilmektedir. Dolayısıyla sabah saatlerinde değil de öğleden sonra ayakkabı seçimi yapılması daha doğru karar vermenize yardımcı olacaktır. İkinci olarak mutlaka ayakkabı seçimi yaparken çıplak ayak ile değil de bir çorap giyilmesi önerilmektedir.

Ayakkabının ‘’büyük olsun biraz, nasıl olsa ayağı büyüyecek’’ gibi düşünceler ile alınması sağlık açısından yanlış bir karardır. Ayağa tam oturması, giydirdikten sonra birkaç adım yürütülmesi gerekmektedir. Ayakkabı seçiminin doğru olmaması ayak şeklinde bozukluk, kemik ağrısı hatta sağlıklı bir yürüme olmayacağı için boyun ya da bel ağrısı gibi şikayetler ortaya çıkaracaktır. Ayrıca ayakkabıyı çıkardıktan sonra ayakta herhangi bir kızarıklık, şekil değişimi gibi durumlar varsa farklı bir seçim yapılmalıdır.

Çocuk ayakkabılarında topuk kısmının olması çok önemli değildir. Aksine düz ve esnek tabanlı bir ayakkabı ile adımlarını daha sağlıklı atması kolaylaşacak ve ayağı daha sağlıklı büyüyecektir.  

Ayaklardaki büyüklük aynı olmayabiliyor. Bu yüzden iki ayağa da ayakkabı giydirilirse daha faydalı olunacaktır. Ve mutlaka ayakkabının ön kısmında bir parmak mesafe kadar boşluk olmalıdır. Bu şekilde hem çocuğunuzun ayağı sağlıklı bir şekilde büyüyecek hem de ayakkabı giydiği süre içerisinde daha rahat olacaktır.

Son olarak ise ayakkabı seçimi için yumuşak deri ve terlemeye karşı hava alabilen ayakkabılar tercih edilmelidir. Çocuğunuzun olacağını öğrendiğiniz andan itibaren size eşlik edecek hekiminiz, bu süreçlerde de size daha sağlıklı ve tercih edilesi öneriler getirecektir.

 

 
Toplam blog
: 13
: 58
Kayıt tarihi
: 13.07.19
 
 

Merhaba, ben Burcu :) Burada olma amacım, bildiğim, gördüğüm ya da gözlemlediğim her şeyi meraklı..