Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çocuklar ölmesin

Çocuklar ölmesin
 

Barış istiyorum...

Neden dünya hala susuyor…? İsrail bakanlar kurulu, çocukları öldürmeye devam edebilmek için,saldırılarına devam kararı almış… Yazık .. çok.. yazık... Barış içinde, kardeşçe yaşamak varken, bu savaşlar niye….?

Saldırılarda yaralananların, ölenlerin büyük çoğunluğunu da çocuklar oluşturuyor. Çünkü çocuklar, henüz kendilerini koruyacak güce ve hayat deneyimine sahip değiller.

İsrail’in aralıksız olarak karadan, havadan ve denizden vurduğu Lübnan’da evlerini terketmek zorunda kalanların büyük bölümü de yine çocuklar.

Hayatı öğrenmeye çalışırken bir anda savaşla tanışan Lübnanlı çocuklar,olanlara anlam veremiyor. Yoğun çatışmaların yaşandığı Bint Cibeyl kasabasından sağ kurtulan 9 yaşındaki Ali’nin sözleri de savaşın çocukların hayal dünyasında yeri olmadığını gösteriyor:"İsrailliler neden bizi bombalıyor? Bizden nefret mi ediyorlar? Kuzenim Mahmud beni aradı ve bana nükleer bombaların çok büyük olduğunu söyledi. Nükleer bombalar bu roketler kadar büyük mü?”

Büyüklerin bile dayanmakta güçlük çektiği zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Lübnanlı çocukların savaş psikolojisinden uzun süre, belki de hayat boyu kurtulamayacağı belirtiliyor...

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..