Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Çocuklar ve bayram

Çocuklar ve bayram
 

Bayram geldi ve buna en çok sevinenler şüphesiz çocuklardır. Sokaklarda bayramın ilk günü sokakta duyacağınız ilk ses çocukların olur. Bayramlar artık günümüzde çocukların oldu, bizlerin de tatili maalesef ancak bir kısım çocuklar var ki yeni yıl yada bayram onlar için farketmez.

Onların bayramı kötü hücrelerden temizlendiği gündür, kollarındaki enjektörlerin bir daha takılmadığı gündür. Huzur içinde evlerine döndükleri gün, işte o zaman bayramdır. Bir de uzaklarda bir parça ekmek bekleyen çocuklar vardır ama onların yine de bu bayramlar umutları olur, bayram olduğu için değil sadece karınlarını doyurabildikleri için.

Bizler televizyon başında duyarız iç geçirip üzülürüz, savaşların ortasındaki çocuklardan bahsediyorum, o çocuklara bayram çok uzaktadır belki de hiç kavuşamıyacakları kadar uzak, bayram onlar için hiçbir şey ifade etmez. Ama bütün bunların olmaması bizim elimizde, bu çocuklarımıza bayramları yaşatalım hem de doyasıya... İnanın karşılığındaki o gülücük hiçbir şeye değişilmez, bayramda kimsesizler yurtlarına gidelim, yalnız olmadıklarını hatırlatalım, hastanelere gidelim, bütün bunları çocuklarımız için bu bayram yapalım lütfen.

SON SÖZ: Bu bayram bütün çocukların Noel anne ve babası olalım, biraz eğlence mekanlarına değil de kimsesizler yurtlarına hastanelere gidelim, inanın eğlence mekanlarının değil o çocuklarımızın size daha çok ihtiyacı var.

 
Toplam blog
: 29
: 1286
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

Okumayı ve yazmayı seven ve bunları insanlarla paylaşmayı  barış ve hoşgörünün bütün insanlığa eg..