Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Çocuklar ve Gıda Sektörü

Çocuklar ve Gıda Sektörü
 

Çocuklar ve Gıda Sektörü


Biz insanların bazı konularda hassasiyeti vardır, bunlardan birisi de şu yeme- içme muhabbeti. Hayatını devam ettirebilmen için yemen içmen gerekiyor evet de acaba ne yiyorsun ve ne içiyorsun? Bu bilince sahip misin? Ya da bu bilince sahip olmak için çabalıyor musun? Herkesin doğruları yanışları farklıdır bu hayatta ama sen de okuyarak öğrenerek kendi doğrunu oluşturabilirsin sevgili okur. En kötüsü de sorgulamadan bilmeden her duyduğunu kabul etmek ve doğru saymak değil mi bu hayatta? Tamam bozulma, bu kadar ciddiyeti ben de sevmem ama bu hafta biraz hassas olmamız gerekiyor, çünkü konumuz : “ Çocuklar. “

Konu zaten dikkat edilmesi gereken bir şey derken, e bir de çocuklar olunca söz konusu daha da dikkat etmek gerekiyor ne tükettiğine biliyorsun. Her kafadan bir ses çıkıyor günümüzde malum, şu iyi bu kötü diye. Tüketici de şaşırdı kimi dinleyeceğini. Ben en güzel yöntemi söylüyorum, bilirsiniz net konuşurum. Gıda sektöründe yer alan değer verdiğiniz kişilerin bilgilerini okuyun, tartın ve kendi düşüncelerinizi oluşturun. Bu işin eğitimini almamış, hobi olarak konuşan insanlara ise sadece gülümseyebilirsiniz mesela. Gelelim günümüze ve çocuklara, bilmediğiniz ve denemedğiniz şeyleri çocuklarınız öncelikli olarak tüketmemeli. Gıda güvenliği dediğimiz bir konu var ki, şu gazetenin sayfalarını alır.  Ne diyorum yani? Ambalajı kaliteli olan, rengi güzel olan kaliteli ve çocuğunuz için doğru olan gıda diyemeyiz. Daha önce bu başlıklarda yazdığım yazılara ulaşabilirsiniz, bu ambalajda ne gibi bilgiler var?  Aldığınız ürün tam olarak ne? Bu tarz soruların cevabını bulduktan sonra o ürünü almanız doğru. Peki çocuklarımız için hangi gıda ürünlerini seçelim? Diyorsunuz. Bu soru hassas bir soru fakat benim hep söylediğim bir şey var. Gerçekte de besleyicilik değeri yüksek ve protein açısından zengin olan ürünleri seçmeniz doğru olan bir şey. En dikkatimi çekenleri söylüyorum, şu 90’lı yıllara damgasını vurmuş olan ve hala tüketilen hüplenen meyveli yoğurtlar. İnek sütü, şeker, patates nişastası, çeşidine göre ise kırmızı pancar suyu, zerdeçal gibi bileşenler bulunuyor içerisinde bu yoğurdun. Çocuk yoğurt yemeyi sevmiyorsa bunun çileklisi ya da muzlusu ona eğlenceli ve sağlıklı gelecektir, favorim diyebilirim. İkinci olarak dikkatimi çeken, meyve kuruları. Yine meyve yemeyi tercih etmeyen ve inatla tüketmeyen çocuk, bu kurumuş meyve cipslerini biraz daha eğlenceli bulacak ve yine bir şekilde bu tüketimi sağlamış olacak. Hem de çeşit çok fazla, çilek , şeftali, üzüm, muz , elma , limon benim bildiklerim .Gelelim et kurularına, evet. Protein alımını paket kuru etlerle sağlayabilirler. Cips yediğini zanneden çocuk et tüketimini gerçekleştiriyor bu ürün sayesinde. Son olarak ise minik paketlerde satılan fındıklar yani kuruyemiş çeşitleri. Tadımlık gibi gözüken belki de önemsemediğiniz o küçük 40- 50gramlık paketler oldukça önemli aslında.

Gönül isterdi ki çocuklar inatlaşmadan direk istediklerinizi yapsın, elmayı dalından yesin ya da eti severek tüketsin. Bunlar olmadığı takdirde işte bu ürünler yardımımıza yetişiyor. Dilerim ki üreticiler  sağlıklı tüketime yönelik böyle güzel çalışmaları arttırır ve biz sürekli bunları keşfeder,  okur, konuşur , yazar ve daha bilinçli bir topluluk olma yolunda ilerleriz…

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Sürekli araştırma içerisinde olmak bir yaşam tarzı olmalı. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..