Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '11

 
Kategori
Reklam
 

Çocuklar ve Reklamlar

Çocuklar ve Reklamlar
 

Satış Olsun da gerisi hikaye !


Reklamlar, reklamlar, reklamlar ! 

Artık herşey reklam, televizyon izlerken, reklamlara direnmek olmuyor çünkü sürekli reklam var ! 

Özellikle iki erkek çocuğun araba reklamı beni çok üzüyor ; Çünkü eğer arabaları yoksa, kız arkadaşları da olmayacak, kızlar onlarla hiç ilgilenmeyecek. Onlar ne kadar zeki, esprili, üretken, sağlam karakterli olurlarsa olsunlar, eğer arabaları yoksa ilgisizliğe mahkum edilecekler. 

Bu kadar minik yaştaki insanlara sürekli bu pompalanırsa, artık insanların tek hedefi, paranın getirdiklerinden başka hiçbir değere önem vermemek, bununla birlikte diğer insanların acılarına, zor durumlarına kayıtsız, ilgisiz kalmak, yalnızca tüketim ve lükse öncelik vermek olacaktır. 

Tasarım, marka, trend neyse onu takip etmek, arabanın en iyisini kullanmak demek, toplumda kabul görmek, popüler olmak, tercih edilmek demek. Sizin ne ürettiğiniz, emeğiniz, hayalleriniz, düşüncelerinizin bir önemi yok. Araba var mı, yok mu? 

Reklamlar da çok sevimli minik bir erkeğin mutfak tanıtımı var, asıl hedef kız arkadaşı ona " eğer IKEA marka mutfağın varsa seninle oynarım " demesi... 

Koşullu sevgi, koşullar ortadan kalkınca yok olacak, peki sonra kırık kalpleri, marka giyisiler, metal arabalar onarabilecek mi? 

Sevgi, dostluk, paylaşım, üretmek, birlikte oynamak, beraber pikniğe gidip, top oynayıp, ip atlamak ya da misafir ağırlamak yok mu? 

Ikea mutfağımız olacak, BMW arabamız, tasarım giyisilerimiz, şık ayakkabılarımız, peki beynimiz ve yüreğimizin gereksinimleri? Güven duygusu, yeni bir şey öğrenmenin kişiliğimize katkısı, kitap okumak, üretmeden tüketmeyi hedeflemek ne kadar mutlu edecek bizleri? 

Tatminsiz, mutsuz, ben merkezci, merhametsiz bir toplum kendini yok etmeye doğru hızla ilerliyor demektir. 

Araba, araç gerekli, ama amaç olduğunda; Ezip geçtiği değerlerin yerini alabilir mi? 

Reklamlarda herkes mutlu, kendi arabamızı alıyoruz, artık okul servisi ile gelmeyeceğiz diyen,  

"- oğlum araban yoksa kızlar da yok diyen ve ne söylediğinin sonucunu bile bilemeyen reklam yıldızlarına, arkadaşları nasıl da özeniyordur !!! 

Reklam ürüne dikkat çekip, onu satmak için yapılır, insanların temel değerlerini sattığınızda elinize geçen, kaybettiğinizin yanında Amazon ormanındaki toplu iğne kadar olur. 

Ortak bilinç, paylaşımcı, sürekli öğrenerek olumlu yönde hızla değişmeyle sağlamlaşır, kültürüne sahip çıkan ulusları da kimse yıkamaz. 

Dilimiz Türkçe, ülkemiz Türkiye, kültürümüze sahip çıkalım. Sevmek koşullara bağlı olursa, parayla gelen mutluluk, daima daha fazlası için satılacak demektir... 

Reklamlar .................... 

 

 

 

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..