Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '10

 
Kategori
Haber
 

Çocuklara, seyyar tiyatrolar kuruldu.

Çocuklara, seyyar tiyatrolar kuruldu.
 

Tiyatrodan bir sahne


Yaşasın tatil. Bundan böyle çocukların işi iş. Önüne her türlü seçenekler konuyor artık bu İzmir’de. Kimsenin canı sıkılmayacak. Tiyatro mu, tiyatro Oyuncak mı al sana müzesiyle beraber… Spor mu? Al sana bütün çim sahalar.. Saymakla bitmez daha. Yarının çok şeylere gebe olacağı çocuk psikolojisinin önemli onarımcısı durumundaki Konak Belediyesi, yoktan her şeyi var ediyor. Eee, bu da, ebeveyninin, tiyatrocu olmasından kaynaklanıyor.

Konak Belediyesi, büyüğüyle ayrı, küçüğü ile ayrı ayrı mizansenlerle, toplumun ihtiyaçlarını peş peşe, akıllıca bulup buluşturup sergiliyor. Kurmaylarıyle. Başkanlığın uyum içindeki çalışmalarından harikalar doğuyor. Denilebilir ki, Türkiye’nin “san’at uğruna ve yaratıcılık uğruna” en hızlı silâh çekerek önderliği elinden düşürmeyen Belediye Başkanı, Dr. Hakan Tartan oluyor. Eee, vaktiyle gazeteciydi. Gazetecilikten kalma deneyimleri vardı. Diğer yöre belediyeleri de, Tartan’vari buluşlarla halkıyle bütünleşme yollarını arıyor.

Bir sanat otobüsü fikri atıldı ortaya. Konak Belediyesi içini, dışını seyyar tiyatro otobüsü yaptı. Gidiyorlar mahallelere, . Otobüsün yan ve arka kapakları açılıyor. Ortaya çıkan plâtformda sanatçı çocuklar, çocuk seyircilerine gösteri yapıyorlar. Ne kadar da güzel

Deneyimli tiyatrocu Kemal Aygen ağabeylerinin sözü dışından da çıkmıyorlar. O ne diyorsa, o ne yapıyorsa can kulağı ile dinleyip, sahnede uyguluyorlar birlikte.

Evvel Zaman İçinde” adlı oyunla çocuklara tatilde unutamayacakları anlar yaşatacaklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Şimdiye kadar hiç tiyatroya gidememiş, olanakları kısıtlı çocuklarımızı tiyatroyla tanıştırmak istedik. Hürriyet Çocuk Kulübü oyuncuları ile güzel bir yolculuğa çıktık. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ederek ‘Mahallemiz Şenleniyor’ etkinlikleri çerçevesinde sanatı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz. Çocuklar bir yandan açık hava sinemasında nostalji yaşayacak bir yandan da tiyatro izleme fırsatı yakalayacak. Doğal olarak bu etkinliklerden en çok çocuklarımız yararlanmış olacak ” dedi.

Aytaç Özgür, Filiz Ağlan, Ümit Bakış, Damla Ergökten ve Kemal Aygen tarafından sergilenen oyunda “Kötüler cezasız kalmaz” teması işleniyor. Oyunun aynı zamanda yönetmeni olan Kemal Aygen, öğrencilere doğru yoldan ayrılmamaları mesajı verdiklerini belirterek, “50 yıl önce bu okulda okudum ve öğrenci olarak ilk kez burada sahneye çıktım. 50 yıl sonra tekrar burada, sizlerin karşısındayım. Bunun için Hakan Tartan’a teşekkür ederim” dedi.

Konak Belediyesi Sanat Otobüsü sahne almak için, İzmir’in bütün sokaklarında perde açacak.Ve çocuklar, tiyatro ile tanışıp, tiyatroya doyacaklar. Hakan Tartan ismini hiç unutmayacaklar.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..