Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '06

 
Kategori
Projeler
 

Çocuklara Bilgisayar Projesi

Çocuklara Bilgisayar Projesi
 

İstanbul'da pilot uygulama olarak başlatılan bu proje ile eski / kullanılmayan bilgisayarlar kullanılır hale getirilerek ihtiyacı olan çocuklara veriliyor. Hem de bu işi gönüllü olarak yapıyor proje paydaşları. Siz sadece kullanmadığınız bilgisayarınızı vererek bir çocuğu bilgisayar sahibi yapabilirsiniz... Özellikle eski bilgisayarları bir kenara kaldıran (ya da atan) şirketlere duyurulur...

Projenin Amacı:
Çocuklara Bilgisayar projesi; kullanılmayan, bir kenarda duran, atıl durumda olan, "eskimiş teknoloji" olduğu için gözden düşen bilgisayarların toplanarak bunların elden geçirilmesini ve GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan çocuklara iletilmesini amaçlayan bir projedir.

Projenin paydaşları arasında fazlamesai.net, Beyoğlu Yerel Sivil Güçbirliği Merkezi ve Faber-Der yer alıyor.

Siz de kullanmadığınız, eski, arızalı bilgisayarınızın kullanılır halde bir çocuğa hediye edilmesini istiyorsanız, projeye aşağıdaki adresten bilgi alarak katkıda bulunabilirsiniz. Proje için İstanbul - Beyoğlu pilot bölge olarak seçilmiş, bilgisayar toplama merkezi de Beyoğlu'nda. Ancak iletişime geçmek suretiyle kargo ile verilen adrese bilgisayarınızı gönderebiliyormuşsunuz.

Ayrıntılı bilgi için proje ağ sayfası: http://www.cocuklarabilgisayar.org/

 
Toplam blog
: 3
: 1302
Kayıt tarihi
: 20.06.06
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Endüstri Mühen..