Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çocuklara sağlığın ücretsiz olması gençler yaşasın yaşlılar ölsün anlamına gelmiyordur umarım

Çocuklara sağlığın ücretsiz olması gençler yaşasın yaşlılar ölsün anlamına gelmiyordur umarım
 

Malum 18 yaşından küçük çocuklar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyorlar. Sanırım çocukları ve gençleri korumaya yönelik bir uygulama.

Konu maddiyatsa yaşlıları niye korumuyorsun, onlara niye parayla? “Yaşlıların parası var” Gençlerin de babasının parası var, babası trilyoner olan çocuk var.

Mesele insana değer vermekse yaşlılar da insan. Korumaksa onların da korunmaya ihtiyacı var. Ayrım yapıyorsun sayın devletim; çok açık bir şekilde “Gençler çocuklar önemli, ülkenin geleceği onlarda;  yaşlıyı boş ver” diyorsun.

Valla ülkenin geleceğinin kimde olduğunu bilemeyiz; ben istikbalimizin belli bir yaş gurubuna havale edilmesine karşıyım, herkes yaşar yaşadığı sürece bu ülkenin geleceğidir, ülkemizi çocuklar mı yönetiyor?

Yok kadınlar 5 yıl önce emekli olsun, yok çocuklar bedava muayene olsun, şuna yeşil kart, buna bedava akbil… Böyle popülist uygulamalar doğru değil. Sen insanlara eşit davran yeter. Oğlu işe almıyorsun, babaya bedava akbil veriyorsun. Ben insanlarımı öyle bir yere getiririm ki bu tür sadakalara ihtiyacı kalmaz. İnsanların karnını doyuramıyorsun, bu yollara başvuruyorsun.

Belli bir yaş gurubuna ayrıcalıklı davranmak bu yaştakileri şımartır, diğerlerinin kendilerini değersiz hissetmelerine neden olur “Demek ki çocuk olmak daha önemliymiş” Yaşlıları önemsemiyorsun ama ceza verirken genç ile aynı cezayı veriyorsun. 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..