Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklara sebze yedirmek için 5 ipucu

Çocuklara sebze yedirmek için 5 ipucu
 

Yaz yaklaşırken soframızdaki sebzeli yemekler de çoğalacak. İki oğlum sebze yemeyi sever. 7 aylıkken brokoli soslu makarna yiyorlardı. Üzerinden geçti 4 yıl ve hala yemek konusunda pek zorluk çekmiyoruz. Bunun başlıca nedeni yemekleri daima keyifli kılmamızdan kaynaklanıyor herhalde. Başvurduğumuz birkaç hileyle tüm yemeklere merak sardırdık! Hem de yemekleri şekilden şekline sokmadan. İşte 5 ipucumuz...

1) Kendine has bir tadı olmayan sebzelerden makarna sosu hazırlayabilirsiniz. Brokoli ile hazırlanan bir peynirli makarna sosu hem yemeğe çok güzel bir renk katar hem de ilginç uyduruk bir adla (örneğin, "makarna verde" veya "makarna a la brokolini") çocukların ilgisini çeker. Makarna sosu için uygun başka sebzeler kabak, havuç ve domates. Çocuklarımın favorisi “yapraklı domates sosu”, ki bu bir yaprak defne ile hazırlandığı için domates sosuna çocuklarımızca öyle bir isim verildi. Ancak “yeşil ağaçlı sos” da seviliyor, ki bu brokoli ile yapılan peynirli sos.

2) Çocuklar, hazırlarken denedikleri yemekleri daha çok sever. Bazen spfrada yemediği sebzeyi yemek hazırlarken seve seve yerler. Havuç, kabak, biber, salatalık ve alabaş bunun için mükemmel sebzeler. Bir de biraz “ahhh, o kadar yeme, yemeğe bir şey kalmaz yoksa” diye ağlarsanız daha da çok yemek isteyecekler. Salata hazırlarken gerçekten yeteri kadar malzemem kalmadığı da oldu. Oğullarım soğan dışında tüm salata malzemelerini tezgahtan çalıp yiyorlar. Ama salata olarak da sonra yerler.

3) Çocuklar bandıra bandıra yemeği sever. Bandırmak için farklı soslar hazırlayabilirsiniz. Biraz yoğurt taze çeşnili krem peynir ile güzel bir sos olur. Ya da süzme yoğurdun içine biraz maydanoz ve biraz dereotu ile baharatlar ekleyerek de çok hoş bir sos oluşturur. O konuda çocuğunuzun ağız tadına göre hareket edebilirsiniz. Brokoli için sarımsaklı yoğurt uzun zamandır revaçta bizde. Çiğ yenebilen birkaç sebze ince uzun parçalara kesip farklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Biz bunu yaptığımızda ayrıca farklı bir yerde yiyoruz. Böylece bir yemek daha da özel oluyor.

4) Türk ağız tadına uygun bir yemek olmasa da birçok çocuk bunu sever: sebze ile meyve karışık bir yemek. Çin yemekleri tarzında sebzelere ananas, muz, elma, mandalına veya kuru üzüm ile çok hoş bir tat katılmış oluyor. Ananaslı pizza, kuru üzümlü sebzeli pilav oğullarımın vazgeçilmezleri

5) Çocuklarınkendi yetiştirdikleri ya da topladıkları sebze daha revaçta olur. Birçok sebzeyi yazın saksıda yetiştirebilirsiniz. Oğullarım bahçemizde yetişen tüm sebzeleri seviyor. Çünkü kendileri topluyorlar! Salatalık, domates, yeşil biber bile bazen eve kadar azalmış oluyor. Sabah sabah yeşil biber çiğneyerek bahçeden eve geliyorlar. Taze yeşil fasulye en sevdikleri yemeklerindendir – ama sadece fasulyeleri çalılardan topladıklarında! Mevsim geçince büyük oğlum resmen göz yaşı dökmüştü.

 

Ailece afiyet olsun!

 
Toplam blog
: 8
: 2776
Kayıt tarihi
: 09.10.13
 
 

İstanbul yakınlarında bir köyde alternatif ve renkli olduğu kadar da çılgın ve sıradışı bir hayat..