Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Çocuklara yazık

Acımasız insanların değerleri de acımasız oluyor. Para önemliyse herşey parayla değerleniyor. Gurur önemliyse gururla, sevgi önemliyse sevgiyle. Dünyayı ve Türkiye' yi sadece İstanbul sananlar ise kaybettikleri değerleri ölçecek para için koca bir ülkeyi kaosa sürüklemekten kaçınmıyorlar bile. Anlatsan zaten gözleri ve kulakları kapalı bir durumdalar ve bu uzuvların açılması içinde para-rating-şöhret üçgeni yeterli oluyor sanırım.

Bu ülkede; iç anadolu, ege, güneydoğu anadolu, trakya, karadeniz gibi istanbul dışında bölgelerimizde var. Kızanı da bilirim, elleri kınalı şalvarıyla tarlada çapa yapan yeni gelini de bilirim, beline kadar gelen karın içinde ellerinde bidonlarla su taşıyan saçları sirke dolu ince örüklü kızlarıda bilirim. Bunları bilmeyen gözlerini para hırsı bürümüş İstanbul burjuvasının ve ''aaayy, gittim gördüm ne şekerdiler'' diyenaydın geçinen bir kısım yazarlarımıza ise ne diyeceğimi bile bilmiyorum.

Benim ortaokulda sıra arkadaşım kürttü. Ders sırasında okulun yanındaki camiye getirilen şehidin selasını birlikte dinlemiş birlikte ağlamıştık. Kim olduğunu bilmiyorduk. Büyüklerin dünyası ve onların kavgasıydı. Biz yine tenefüste bahçeye çıkıp ip atlıyor, yakan top oynuyorduk. Beraber ders çalışır, beraber koşardık kartopu oynamaya. Bu ülkenin terör denen bir gerçeği vardı fakat biz çocuktuk. Hiçkimsede bu ayrılık ve kötülük tohumlarını içimize atmıyordu. Birbirimizin evine ders çalışmaya gidiyorduk.

Kurtalar vadisi-Terör dizisinin yayınlanacağını duyunca tüylerim diken diken oldu. Benim zamanımda yayınlanmış olsaydı arkadaşımla ne yapardık diye dehşetle irkildim. Nasıl yan yana otururduk? Tabuttaki şehide nasıl beraber ağlardık? El ele tutuşup nasıl oyun oynardık? Gözümüzün önünde onlar ve bizler ayırımı varken, polat alemdar adındaki sanal bir kurtarıcı yaratılmışken kimbilir okulda, 12/13 yaşında ne kadar çok polat alemdar olurdu. Çocuk aklımızla diziyi izleyip ertesi gün kinle ve hınçla okulamı giderdik acaba? Babamızı, abimizi, annemizi koruma içgüdüsüyle gruplara mı ayrılırdık? Her sınıfta her gün kavgalarmı olurdu acaba gruplar arasında?

Evet bu ülkede terör var. Fakat bunun savaşı; polat alemdar adında sanal bir kahramanla ve gerçekleri dahi olsa naklen canlı yayında gibi dizi adı altında belkide olayları saptırarak verip milleti birbirine kırdırarak olmaz. Olmamalı. Bununla savaşan Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet teşkilatımız gibi güvenlik birimlerimiz var. Bu olay dizi adı altında sırf para ve rating uğruna bu şekilde kullanılamaz. Sizler gece kulüplerinde boy gösterirken Kürdü, Ermenisi, Lazı, Rumu, Çerkesi, Acemi, Tatarı, Gürcüsüyle 60 milyon insan Anadolu da yaşamaya çalışıyor. Hiç kimse eline bir çomak alıpta'' heeeyyy birazda buradan para kazanalım'' diye dürtemez bu insanları. Böyle bir hakkınız yok. Sonrada liselerde neden çocuklar birbirini bıçaklıyor diye ah vah ediyoruz.

Lütfen biraz gözümüzü açalım. Kimse böyle ciddi bir konuyu normal bir senaryoymuş gibi görmemeli. İnsanlarımız artık gerçek dünyaya dönsün. Kapatın artık şu televizyonları.....

 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..