Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '18

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklarda Çay Ağacı Yağının Kullanım Şekilleri

Çocuklarda Çay Ağacı Yağının Kullanım Şekilleri
 

Çay Ağacı yağı, Tea Tree Oil, mikropları öldürmeye yönelik bilinen en güçlü doğal antiseptiktir. Avusturalya'da kullanımı çok popülerdir. Bildiğimiz çayla karıştırılmaması lazım, çünkü daha farklı bir bitkidir. Özellikle çocuğu olanların evlerinde bulundurmasını tavsiye edrim. Hem doğal, hem etkili hem de pratik kullanım alanları var. Şimdi bunlardan bahsetmek istiyorum sizlere. 

Diş Ağrıları: Bir kaç damlası bir bardak ılık suya damlatılıp içine bir kaç damla karanfil yağı ile karıştırılıp gargara yapılır. Kesinlikle yutulmamalıdır.

Güneş Yanıkları: Hindistan cevizi yağı ile karıştırılıp hassas bölgeye sürülür, rahatlamasını sağlar.

Öksürük ve Göğüs Enfeksiyonları: Hindistan cevizi yağı, , lavanta, ökoliptus yağları ile karıştırılıp göğüs ve ayak tabanlarına sürülür.

Temizleyici olarak: Ev yapımı temizleyici olarak su, sirke ve limon yağı ile karıştırılır. Tezgah üstü, lavabo, duş ve tuvaletlerde ayrıca bulaşık makinesinde parlatıcı olarak kullanılır.

Diş Macunu: Çay ağacı yağı, hindistan cevizi yağı ve kabartma tozuyla karıştılıp ev yapımı doğal diş macunu olarak kullanılabilir.

Sivilce: Suyla seyreltilip tokik olarak sabah akşam sivilce üzüne sürülür. Siyah noktalara iyi gelir.

Uçuk: Hindistan cevizi yağı ile karıştırılsrsk uçuğun üzerine gün içersinde tekrarlanarak sürüldüğünde iyi gelir. 

Küçük kesik ve böcek sokmalarına: Antiseptik özelliğinden dolayı iyi gelir.

Bit: 100 ml. lavanta çiçek suyuna, %10 luk çay ağacı yağı ve %1 lik lavanta yağı ile karıştırılır. Yapılan karışım 10 dakika saçta bekletilip bol su ile durulanır. 4-12 yaş çocuk gurubunda kimyasal içerikli bit öldürücülere göre 4 kat daha başarılı sonuç alındığını gösteren çalışmalar mevcuttur.

NOT: Asla ağız yoluyla alınmamalıdır.

Çocuklarda kullanımında hassasiyet oluşturmaması için mutlaka hindistancevizi yağı gibi baz olabilecek bir yağ ile karıştırılmalıdır.

@wellnessmomm

 
Toplam blog
: 14
: 118
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

Eczacı, Yazar, Anne ..