Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '09

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Çocuklarda ergenlik dönemi sorunları

Çocuklarda ergenlik dönemi sorunları
 

Ergenlik dönemime geçiş sancılı olur. Çocuk kendini yetişkin olarak görmeye başladığı ve ilk adımlarını attığı bu dönemde pek çok şikayetlerde bulunur. Bunlardan bir kaçı :

Tüylenme : Kızlarda farklı erkeklerde daha farklı karşılanır. erkekler tüylenmenin hoş olduğunu ve erkekliğin kanıtlarından biri olarak görür.

Penis Boyu : Bu dönemde genç ergen bunu problem haline getirebilir. Bu konuda ailelerin destek vermesi gerekir. Penisinin küçük olmasının bir sorun olmadığı, ona uygun bir şekilde anlatılmalıdır. Ya da tam tersi.

Sivilceler : Pek çok ergenlik çağındaki kız ve erkeklerin en büyük sorunudur, sivilceler. Cilt bakımlarına biraz daha fazla önem vermeleri, temizliğine çok dikkat etmeleri gerekir. Geçici bir dönemdir. Yardımcı olmak gerekir. Güven eksikliğine kadar pek çok rahatsızlığıa gidebilir.

Erkek Çocuklarda Sakallar : Genellikle sakallar ergenliğin son dönemlerine kadar belirmez. Diğer bölgelerdeki tüylerin çıkış zamanı gibi sakalların çıkışı da ailesel ve ırksal özelliklere bağlıdır. Başlangıçta tüy şeklinde olan sakallar zamanla ve traş edilmeyle sertleşecektir.

Ses neden çatallanır ve çatlar : Ergenlik döneminde ses telleri de bedenin diğer bölümleri gibi gelişir. Sesin tonu ses tellerinin uzunluğuna ve gırtlak yapısına bağlı olduğu için çatallanma ya da düzensizlik büyüme devresi süresince yaşanabilir. Bazı erkek çocuklarda bu çatallanma ve çatlamalar olmaksızın ses yapısı olgunlaşabilir. Bu durum kızlarda da oluşabilir. Kimi kızların sesleri aynı kalırken kimisinde değişiklik olabilir. İnceleşmesi ya da kalınlaşması gibi.

Çocuklarınızın ergenlik dönemini dikkatle takip etmelisiniz. Bu dönemde onlara karşı daha toleranslı olmanız gerekir. Çünkü kendini ispatlama sürecine girmiştir. Bunun inatçılıkla karıştırmamanız gereken bir dönem olduğunu unutmayın.

/ TİN
http://www.turkiyeinternette.com/haber/2902-cocuk-cocuklarda-ergenlik-donemi-sorunlari.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..