Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Çocuklarda kabızlık

Alman kanunlarına göre düzenlenen modern bitkisel ilaçlar çocuklarda farklı uygulanır. Çocuklar yetişkinlerin küçük hali değildir, gelişme halinde olan bir varlıktır. Bu nedenle çocuklarda kullanılacak bitkiler, gelişimi engellemeyecek ve zararlı olmayacak şekilde özenle seçilmiştir, bu arada tadı ve kokusu da dikkate alınmıştır.

Çocuklarda kabızlık şikayetlerinde şişerek barsak hareketliliği sağlayan modern bitkisel ilaçlar kullanılır.

İsal yaparak kabızlığı gideren ilaçlar ( Sinameki, barut ağacı kabuğu) tuz kaybına denen olduğu için sadece barsakların boşaltılması için kısa süre uygulanır. Bu grupta yer alan şişerek kabızlığı önleyen modern bitkisel ilaçlar uzun süreli kullanıma uygundur.

Barsaklardaki doğal dengenin kurulması için düzenli bol su içilmeli, meyve-sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmeli, elma yenmeli, şekerli ve unlu gıdalar sınırlanmalı, tam buğday unundan ekmek ve ev tipi yoğurt yenmelidir. Sabah kahvaltı ihmal edilmemelidir.

Sarı karnıyarık tohumu ( Plantaginis ovatae semen),

sarı karnıyarık tohum kabuğu, siyah karnıyarık ( Psyllii semen): 1 çay kaşığı karnıyarık tohumu yemeklerden önce 1 bardak suyla çabucak içilir, arkasından 2 bardak su daha içilir. 1-2 çay kaşığı sarı karnıyarık tohum kabuğu çorba veya yoğurda katılarak yenir, daha fazla şiştiği için tohumundan daha etkilidir.

Keten tohumu ( Lini semen): 2-3 yemek kaşığı keten tohumu dövülür veya öğütülüp akşamdan 250-500 ml soğuk suya konur, sabah kaynayana kadar ısıtılır, tülbentten süzülür. Sulu kısım termosa konur, gün boyu ılık olarak yudumlanır.

Uyarı: Bu grupta yer alan modern bitkisel ilaçlar kullanılırken barsak tıkanmasına neden olmamak için bol su içilmelidir. Öğütülmüş olarak hazır satılan keten tohumu kesinlikle yenmemelidir, kanser yapıcıdır. Keten tohumu kullanımdan hemen önce dövülmeli veya öğütülmelidir.

Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009, ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005.

 
Toplam blog
: 157
: 4472
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..