Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '12

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuklarda öğrenme yetisi nasıl arttırılır?

Çocuklarda öğrenme yetisi nasıl arttırılır?
 

Çocuklarda öğrenme yetisi nasıl arttırılır?


 İnsandaki genlerde kalıtsal olan miras öğrenme yetenekleridir.Bu kalıtımsal yetenekler kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte bireyi diğer bireylerden ayıran en belirgin özelliktir.

Belli bir dili konuşmak, alışkanlıklar ve tutumlar kazanmak, belirli kişilik özelliği oluşturmak, dünyayı algılamadan faklı yaklaşımlar geliştirmek hepsi öğrenerek oluşmaktadır.Yapılan ve ya düşünülen her şey öğrenerek olmaktadır.Bireylerin davranışını anlamada "öğrenme" önemli bir yer tutmaktadır.

Öğrenme; "tekrar ya da yaşantı sonucu meydana gelen ,kalıcı davranış değişikliği" olarak tanımlanır.Öğrenmenin üç temel özelliği vardır.

1-Öğrenme sonucunda mutlaka bir davranış değişikliği oluşur.Bireyin davranışlarına bakarak bireyin öğrenip öğrenmediğini anlamak mümkündür.

2-Öğrenme yaşantı ürünüdür.Bbbb bb

Bireyin çevresiyle kurduğu etkileşimsonucunda bireyde kalan izler "yaşantı" olarak tanımlanır. Öğrenmenin bireyin çevresi ile bağlantılı olduğu ortaya çıkabilir.Her bireyin çevresi diğerinden farklı olduğu için öğrenmede bireyseldir.Çevreyi ne kadar erken arttırırsak o kadar öğrenme artar.

3-Öğrenme Kalıcıdır;Öğrenmeden söz ederken davranış değişikliğinin kalıcılığından söz etmek gerekir.Kısa süreli öğrenmeler öğrenme değildir.Öğrenmenin olması için kişinin genel olarak uyarılması gerekir.Aşırı uyarılma bazen aşırı kaygı ,aşırı korku gibi durumlara dönüşebilir.

  1. Öğrenmenin olabilmesi için kişinin güdülenmesi gerekir.Kişi kendini istekli olarak hisstmesi gerekir.Kişinin istekli olması için ;
  2. Kişi hazırbulunmalıdır
  3. Eğitimi yeterli olmalıdır.Okul dışındaki eğitimde buna dahildir.
  4. Kişinin sosyal çevreside istekli olmalıdır. 
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..