Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '18

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocuklarda Problem Çözme Becerisi

Çocuklarda Problem Çözme Becerisi
 

Stephen Hawking “Zeka, değişime adapte olabilme yeteneğidir.” der fakat kullanılmayan şeyin varlığı bir anlam ifade etmeyecektir.
 
Okullarda öğrencilerin bazı durumlar karşısında çözüm üretmekte zorlandıklarını görmekteyiz. Bunun sebepleri ile ilgili eğitimcilerle ve ebeveynlerle yapılan görüşmelerde anne babaların çocukların yerine iş yaptığı, onların yerine konuştuğu hatta onların yerine hayal kurduğu gibi durumlara rastlanmıştır. Aşırı koruyucu aile tutumunun yanında aşırı baskı ve katı disiplinin de benzer sonuçlara neden olduğu bilinmektedir.
 
“21. Yüzyıl Becerileri” içerisinde yer alan, beklenmedik durumlar karşısında çözüm için seçenekler oluşturma ve bu seçenekler arasından bir tanesine karar verme olarak tanımlanan bu beceri yani “Problem Çözme Becerisi” ilk çocukluk yıllarından itibaren kazanılması gereken bir özelliktir. Çocuğun karşılaştığı problemler karşısında güçlü durması ancak bu beceri sayesinde mümkündür.
 
Bir beceriyi elde etmek için alıştırma ve tekrar çok önemlidir. Çocuklarımızın yerine problemleri çözdüğümüzde aslında onlara yardımcı olmuyor onların problem çözme becerisi kazanmalarını engellemiş oluyoruz. Bırakın düştüğünde önce kendi kalkmayı denesin, bırakın döke döke ama kendi kendine yemek yesin, bırakın çizgilerin dışına taşırarak resim boyasın, bırakın kendi kendine yetebilmeyi öğrensin..
 
Toplam blog
: 14
: 1220
Kayıt tarihi
: 02.09.15
 
 

Merhaba! Her hayal gerçek olmaz ama gerçekler bir zaman hayaldi. İnsanlara yol göstermeye çalışan..