Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocukları kalın giydirmek zararlı

Sıcak havalarda dahi, aman üşümesin, hastalanmasın diye bebeğin kat kat giydiren anneler var çevremizde. Acaba bebek ya da çocuk ince giydirildiği için mi yoksa kat kat giydirildiği için mi hasta oluyor? Hep soğuktan hasta olmaz bebekler & çocuklar. Önemli olan iklim ve ortam ısısı gözönünde bulundurularak çocuklarımızı giydirmektir.

Sık yaptığımız hatalardan birtanesi, gereksiz yere çok sıkı atkılar, şapkalar, tulumlar, bodyler ve hırkalar giydirmemiz ve bunun sonucunda da çocuğun, doğasında bulunan ve ısısını ayarlayan mekanizmaları kulanmasını öğrenmekte güçlük çekerek, mikroplara karşı daha zayıf bir yapıya sahip olmasına neden olmaktır.Bebeğin kat kat giydirilmesi, teninin oksijen almasını önleyerek, tene zarar vermekte ve enfeksiyon riskini arttırmkatadır. Kat kat giyilen giysiler, özellikle de body tarzı kıyafetler, bebeğin vücudunu sararak havanın yenilenmesini önlemektedir.

Kış aylarında ortam ısısı 20 - 21 derece olarak ayarlanmalıdır. Yaz ve kış aylarında ortam sık sık havalandırılmalıdır. Bebeğinizi giydirirken, sizden sadece 1 kat fazla giysi giymesine özen gösterin. Böylelikle hem bebeğiniz kıyafetleri içinde rahat ederek mutlu olur, hem de üşüme ve terleme problemi olmaz.

Peki ya organik bebek giysileri?

Bebek cildinin alerjik reaksiyon göstermesi günümüzde sık karşılaştığımız bir durum. Tüm bebekler doğduklarında hassas bir cilt yapısına sahiptirler. Yetişkin bir birey ile karşılatırıldığında bebek cildi 3 kat daha incedir ve bulundurduğu nemi çok kolay kaybeder; Daha saftır ve kimyasalları çok kolay emer. Bu yüzden bebeğin tenine temas eden her giysinin, alerjen madde içermeyen ve pamuklu ( organik pamuklu) yapıya sahip olması gerekir. Pamuklu, özellikle de organik pamuklu giysiler bebeğin hassas teninin nefes alması sağlarlar. Sentetik giysilerde, kimyasal proses ile elde edilen iplik ve boyalar kullanıldığı için bebeğin giymesi için uygun değildir, ayrıca bebek teninin nefes almasınıda engeller. Organik pamuklu giysiler her ne kadar sentetik giysilere göre pahalı olsa da, kullanım süreleri daha uzundur ve elbetteki sağlıklıdırlar.

Eğer tüm pamuklu giysilerin aynı şekilde üretildiği kanısındaysanız, bir kere daha düşünün!

Yazının Devamı

http://www.annesesi.com/Bilgili%20Anne%202%20-%20beni%20kat%20kat.htm

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..